Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRIVREMENO GA PUŠTAJU NA SLOBODU?

Rusija garantuje za Mladića!

Autor: Srna | 27.07.2015 - 10:31:00h | Komentara: 3

Vlada Rusije daće garanciju Haškom tribunalu za privremeno puštanje na slobodu nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića, saznaje "Pres Republika Srpska".

Ratko Mladić

Ratko Mladić | Foto: Profimedia

Ova odluka ruske vlade donesena je nakon detaljnog uvida u medicinske nalaze tima ruskih lekara koji su pokazali da je Mladićevo zdravstveno stanje teško.

Nakon prošlonedeljnog boravka lekara iz Rusije u Hagu, danas bi trebalo da bude održan sastanak tima odbrane generala Mladića i ruskih diplomata u Holandiji, a zatim se očekuje de će Kremlj preduzeti korake za Mladićevo lečenje u Rusiji, saznaje list iz dobro obaveštenih izvora.
  - Preliminarni rezultati medicinskih testiranja kojima je Mladić bio podvrgnut u pritvorskoj jedinici ekspresno su poslati u Moskvu, a danas bi povodom toga u prostorijama ruske Ambasade u Hagu trebalo da bude održan sastanak članova tima odbrane generala Mladića i ruskih diplomata u Holandiji - navodi izvor "Presa".
Prema tim navodima, ruski ambasador će poslati pismo Kremlju u kojem će biti detaljno predloženi dalji korci u vezi sa Mladićevim statusom, a zatim se očekuje da vlada Rusije, u najkraćem mogućem roku, pošalje pisane garancije Haškom tribunalu za privremeno puštanje Mladića na slobodu i njegovo lečenje u nekoj od referentnih zdravstvenih ustanova u Rusiji.
Izvori "Presa" otkrivaju i da je opšte zdravstevno stanje generala Mladića i dalje veoma teško, te da je nezahvalno bilo šta prognozirati.
 - Kod generala Mladića su utvrđene ogromne varijacije krvnog pritiska, potvrđeni su ranije preživljeni moždani i srčani udari, kao i potpuna oduzetost desne ruke - navodi izvor lista.
Sin bivšeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Darko Mladić rekao je da su ruski lekari, koji su prošle sedmice pregledali generala Mladića u pritvorskoj jednici u Ševeningenu, preuzeli obimnu dokumentaciju na osnovu koje će dati stručno mišljenje o njegovom zdravstvenom stanju, ali i da konačan izveštaj još nije gotov.
Mladićev sin naveo je da je njegov otac zadovoljan stručnošću i korektnošću lekara i uopšte time kako je sve proteklo.
Poslednji komentari
  • dusan Vreme: 27.07.2015 11:32h

    svi su izgledi da ovaj covek nije srbin cim nema reakcije srpskih zvanicnika u poslednje vreme . e moj mladicu za koga si se borio kada o tvojim problemima i tvom zdravlju brine neka treca zemlja . svaka cast rusima .

  • vlada Vreme: 27.07.2015 13:36h

    Mladicu,Srbine pravo u Rusiju! da nam pozivis.

  • STALJIN Vreme: 28.07.2015 08:11h

    99,9% od toga nema nista yavrsice kao njegov nadredjeni Milosevic.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP