Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER IVICA DAČIĆ SA PUTINOM I MEDVEDEVIM

Rusija je najveći prijatelj Srbije!

Autor: S. Vojinović | 11.04.2013 - 07:02:00h | Komentara: 3

Srpska delegacija koju predvodi premijer Ivica Dačić juče je u Moskvi razgovarala sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i premijerom Dmitrijem Medvedevim i potpisala sporazum o dodeli kredita za podršku srpskom budžetu u vrednosti od 500 miliona dolara.

Zahvalnost na  podršci u vezi s Kosovom:  Dačić i Putin

Zahvalnost na podršci u vezi s Kosovom: Dačić i Putin

Putin je ocenio da će poseta srpskog premijera dati dodatan impuls razvoju bilateralnih osnosa.


- Uveren sam da će vaša poseta biti podsticaj razvoju ekonomskih odnosa - rekao je Putin, podsetivši da je prošle godine obim trgovinske razmene smanjen, a da je početkom ove godine zabeležen rast od 38 odsto.
Dačić se zahvalio na principijelnoj podršci ruskog rukovodstva po pitanju Kosova.

- Srpski narod to zna, pamti i smatra da je Rusija najbolji prijatelj Srbije - rekao je Dačić.

On se, takođe, založio za jačanje saradnje sa Rusijom u svim oblastima - političkoj, ekonomskoj, odbrambenoj i bezbednosnoj.

Najpovoljniji kredit za srpski budžet: Premijeri Dačić i Medvedev

Najpovoljniji kredit za srpski budžet: Premijeri Dačić i Medvedev


Na sastanak sa Medvedevim Dačić je došao sam jer je na putu do rezidencije ruskog premijera Gorki-9, izgubio ostale članove delegacije, što je Medvedevu kroz osmeh i saopštio, a nakon što su se srdačno pozdravili.

Ruski premijer kazao je da je Srbija “bila i ostala jedan od ključnih partnera” Rusije, te da treba učiniti sve da se trgovinsko-ekonomska razmena dve zemlje vrati na pretkrizni nivo.

Sporazum o dodeli kredita za podršku srpskom budžetu potpisali su ministri finansija Mlađan Dinkić i Anton Siluanov, a kredit je odobren na 10 godina sa kamatom od 3,5 odsto. Dve delegacije su potpisale i sporazum o saradnji u oblasti železničkog saobraćaja i o međusobnoj nostrifikaciji diploma, kao i plan zajedničkih aktivnosti na radu i razvoju srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu.

Inače, mediji, kao i visoki ruski zvaničnici, kažu da je poseta premijera Srbije izuzetno zapažena, kao i da dolazak nekog zvaničnika u Rusiju za poslednjih 16 godina nije izazvalo takvu pažnju kao dolazak Dačića. Naime, kada je sleteo u Mosku, ali i tokom celog jučerašnjeg dana, ulice kojima je automobilom prolazio Dačić bile su zatvarane za saobraćaj.

Medvedev: Vi „gurajte” Kosovo!


Rusija podržava stav Srbije po pitanju Kosova, ali smatra da je rešenje tog pitanja privilegija Srba, izjavio je juče u Moskvi ruski premijer Dmitrij Medvedev.
- Ne treba mi da “guramo” taj proces, već Srbija. Vi treba da budete u najvećoj mogućoj meri zainteresovani za valjano rešavanje tog pitanja - rekao je Medvedev.

Poslednji komentari
  • Bata Niš Vreme: 11.04.2013 09:05h

    Dačić bi,kao premijer,trebalo da se klone glupavih izjava o tome ko su najbolji prijatelji Srbije.Svestan sam da on oseća duboku zahvalnost zato što Rusija brižno čuva suprugu i sina njegovog bivšeg šefa ali kao građanin Srbije ne smatram da je Rusija najbolji prijatelj Srbije, ne smatram da je uopšte prijatelj.Naravno ne smatram je ni neprijateljem.Voleo bih da čujem i jedan primer iz bliže ili dalje prošlosti kada je Rusija zaista pomogla Srbiji.Jesta da imamo isto slovensko poreklo ali imamo i sa Česima,Slovacima,Poljacima,Bugarima,Hrvatima, Slovencima.

  • Velko Vreme: 11.04.2013 11:38h

    I Obrnuto. Ne postoji narod koji većinski podržava i voli Rusiju. To što neko misli drugačije je u duhu one narodne: U svakom žitu ima kukolja.

  • slaj Vreme: 11.04.2013 12:29h

    A nije bilo tesko u skoli slusati profesora na casovima istorije i procitati barem neku knjigu ali avaj neko je vise voleo da gleda holivudske filmove i tako uci o svojoj i svetskoj istoriji pa posle lupa komentarima

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP