Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SAOPŠTILA SPC

Ruski patrijarh dolazi 14. novembra

Autor: Beta | 10.11.2014 - 12:26:00h | Komentara: 0

Ruski patrijarh Kiril doputovaće u dvodnevnu posetu Srbiji u petak, 14. novembra, saopštila je Srpska pravoslavna crkva.

Patrijarh Kiril

Patrijarh Kiril | Foto: Goran Srdanov

Kiril dolazi u posetu Srpskoj pravoslavnoj crkvi na poziv srpskog patrijarha Irineja, koji će ga dočekati na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" zajedno sa arhijerejima i sveštenstvom SPC, dodaje se u saopštenju.
Poglavari dve crkve služiće doksologiju u beogradskoj Sabornoj crkvi Svetog arhangela Mihaila u petak, sa početkom u 12 časova.
Istoga dana predviđeni su susreti poglavara Ruske pravoslavne crkve s najvišim državnim zvaničnicima, kao i dodela počasnog doktorata patrijarhu Kirilu od strane Univerziteta u Beogradu.
Očekuje se da ruski patrijarh 15. novembra poseti manastir u Rakovici, gde bi služio pomen blaženopočivšim patrijarsima Dimitriju i Pavlu.
Istoga dana osvetiće na Novom groblju Ruski nekropolj i spomen-kosturnicu ruskih vojnika palih u Prvom svetskom ratu, a zajedno s patrijarhom Irinejem osvetiće novopostavljeni spomenik caru Nikolaju Drugom Romanovu u ulici kralja Milana, u prisustvu državnih i gradskih rukovodilaca.
U nedelju će poglavari dveju crkava i više arhijereja, sveštenika i đakona služiti sabornu svetu arhijerejsku Liturgiju u Spomen-hramu Svetoga Save na Vračaru.
Srpska pravoslavna crkva pozvala je svoje vernike da uzmu "molitvenog učešća u ovom, za našu Crkvu, istorijskom događaju".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP