Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZBOG LOŠEG STANJA NA PRUGAMA NOVI VOZOVI SE ISKLJUČUJU IZ SAOBRAĆAJA

„Ruskinje” ne mogu polako!

Autor: M. Po. | 26.07.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Pruge u Srednjebačkom i Severnobačkom regionu u tako su lošem stanju da na pojedinim deonicama popularne “Ruskinje” ne mogu da saobraćaju jer bi ih česte vožnje do 30 km/sat znatno oštetile.

Česte vožnje do  30 km/h ih kvare

Česte vožnje do 30 km/h ih kvare | Foto: FoNet

Na žalbe i proteste putnika zbog čestih zakašnjenja ili otkazivanja vozova ovde više niko ne obraća pažnju jer su železničari s pravom posvećeni većoj saobraćajnoj bezbednosti s obzirom na česte krađe pružnih mehanizama i uređaja sa koloseka!


- Od stanice Novi Žednik do Naumovićeva pokradene su sve prigušnice. Zbog bezbednosti putnika, mimoilaženje vozova usmerava se samo na stanice, što uzrokuje zakašnjenja i remećenje reda vožnje, ali mi drugog izbora nemamo. Lopovi sve pokradoše i ne bi bilo čudno da nam jednog dana odnesu ceo voz - kaže sagovornik “Alo!” koji je tražio anonimnost.

On napominje da su dve od tri “Ruskinje” dodeljene Subotici za modernizaciju saobraćaja već oštećene. Jedna je kamenovana na povratku iz Sombora u subotičkom predgrađu, a drugu je u petak ujutro udario automobil na jednom od prelaza Palić-Horgoš.

- Baš taj je voz trebalo da saobraća do Sente, međutim, od Bikova do Oroma pruga je u takvom stanju da se ne sme voziti brže od 30 kilometara. Ta brzina nije dozvoljena za ovaj voz i mi smo ga morali izmestiti, a do Sente i dalje saobraća šinobus star 45 godina - kaže naš sagovornik i dodaje:

- Samo je pitanje dana kada će nam se dogoditi nesreća ili tragedija zbog krađa na prugama. Tada će se, možda, neko setiti da je na delu ugrožavanje ljudskih života i da za to ne mogu biti propisane identične kazne kao što je krađa kokošaka ili šunki sa tavana.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP