Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BOLJE I OVO NEGO DA JE IZGUBIO NA KLADIONICI

Ružić: Na simboličan način pomažem društvenom interesu!

Autor: Beta | 09.10.2013 - 15:23:00h | Komentara: 0

Ministar zadužen za evropske integracije u Vladi Srbije, Branko Ružić rekao je danas da mu ne smeta što će vladinim merama za štednju imati 20.000 dinara manju platu ako tako barem simbolično može da pomogne opštedruštvenom interesu.

Branko Ružić

Branko Ružić | Foto: Goran Srdanov

"Ako će to zadovojiti opštedruštveni interes mnogo sam srećniji što gubim taj iznos. Bolje nego da sam ga izgubio na kladionici", rekao je Ružić novinarima u Skupštini Srbije.
Ministar je onima koji žele da se kritički odnose prema novim ekonomskim merama koje vlada namerava da sprovede, rekao da treba da sačekaju epilog i efekte tih mera.
"Ako te cifre između 100 miliona i 150 miliona evra mogu da ostanu u budžetu i da se iskoriste, na primer, za realni ekonomski sektor i zapošljavanje mladih ispuniće tu društvenu ulogu", kazao je Ružić povodom najavljenog smanjivanja plata u javnom sektoru.
Povodom kritike prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića na jučerašnjoj otvorenoj sednici Vlade Srbije o predlozima za putovanje, medju kojima je bilo i putovanje u Litvaniju koja trenutno predsedava EU, Ružić je kazao da se ne treba baviti tim "pežorativnim temama" i da je to što je Vučić kazao više bila
šala.
"Što se tiče smanjenja troškova i ukidanja nekih nepotrebnih turističkih putovanja raznih nosilaca javnih funkcija svi se slažemo oko toga i možemo odrediti prioritete", kazao je Ružić i istakao da nijedno putovanje vezano za evropske poslove neće biti neutemeljeno i neće služiti za "turističke potrebe".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP