Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRAVDANJE

Ružić: SPS nije uzimao novac od "Galenike"

Autor: Tanjug | 25.01.2014 - 08:50:00h | Komentara: 7

Ministar za evropske integracije i predsednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) Branko Ružić rekao je da ta partija nije uzimala novac od "Galenike".

Branko Ružić

Branko Ružić | Foto: Đorđe Kojadinović

"Kada god se "Galenika" pominjala predsednik Dačić nikada nije zaštitnički izlazio u javnost prema bilo kome, i da je bilo kršenja zakona o finansiranju stranaka ili privrednog prestupa od ljudi iz SPS-a do sada bi se to istragom valjda utvrdilo", rekao je Ružić za današnji "Blic".
Na pitanje da li je sa premijerom Dačićem pričao o tome zašto je krio veze sa ljudima koji su bliski Darku Šariću, Ružić je odgovorio da Dačić nije ništa krio.
"U startu je rekao da poznaje dotičnog gospodina. Mnogo veći problem je kontraobaveštajna pokrivenost ministra unutrašnjih poslova. A sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost je valjda bio upoznat s tim podacima. Dačić sigurno nije imao saznanja o tome i nije sigurno on jedini sedeo sa tim (Rodoljubom) Radulovićem", rekao je Ružić odgovarajući na pitanje "Blica" o kontroverznim Dačićevim izjavama da mu je Radulović (Miša Banana) porodični prijatelj i da se samo nekoliko puta sreo s njim.
Komentarišući medijske napise da je priredio slavlje Draganu Đuriću nakon što je on izašao iz zatvora, Ružić je istakao da se nije ni video ni čuo sa Đurićem.

Kao jedna od opcija, na sastanku je predloženo i da Ružić sam podnese ostavku i tako “opere” stranku

Ružić i Đirić | Foto: Marko Metlaš

"Nisam priredio slavlje Draganu Đuriću, vlasniku "Zekstre", nakon što on izašao iz zatvora. Istina je samo da sam otišao na stadion da popijem kafu sa Duškom Vujoševićem", naglasio je Ružić.

On je ponovio da nema nameru da podnese ostavku u Vladi Srbije, kao i da niko od njega u SPS to nije tražio.
Beogradski "Kurir" piše da u SPS tvrde da nije tačno da je Ružić dočekao Đurića, i da je premijer Dačić na pitanje tog lista da prokomentariše pisanje medija o susretu Ružića i Dačića odgovorio SMS porukom "Branko mi je rekao da se nisu videli".
Ružić, komentarišuću svoju raniju izjavu da "veruje da je Đurić nevin" koja je izazvala oštru reakciju vicepremijera Vučića, tvrdi za "Blic" i "Politiku" da je samo "citirao Ustav", da je rekao da "očekuje da Đurić dokaže svoju nevinost", i da bi to rekao i za Džajića, i za svakog građanina Srbije, jer veruje u vladavinu prava.
"Ne vidim zašto je toliki problem što sam citirao Ustav", rekao je Ružić za današnju "Politiku".
„Nisam razgovarao sa Aleksandrom Vučićem i smatram da nema ni potrebe", rekao je Ružić i dodao da je on na jedan "sasvim primeren i odmeren način, kao i uvek u komunikaciji sa novinarima, odgovorio na pitanje koje je na selektivan način interpretirano i to je izazvalo reakciju prvog potpredsednika vlade.
Ružić, kako je naveo, razume da na "interpretaciju neko reaguje", i dodaje da je "takođe važno ko je praktično instruirao jednu takvu interpretaciju".
"Ukoliko živimo u demokratskom društvu, ne vidim zašto je to toliki problem što sam citirao Ustav”, rekao je Ružić.
"Ne bih bio u ovoj Vladi da ne podržavam njene strateške ciljeve, od kojih je jedan i borba protiv organizovanog kriminala i korupcije", istakao je Ružić u intervjuu "Blicu".
Poslednji komentari
  • Boki Vreme: 25.01.2014 10:30h

    Ne,ja sam...njihovi kadrovi su godinama bili na celu "Galenike",pokradeno je na desetine miliona evra,a nisu oni!?! Nism ni mislio da ce reci da jesu....

  • lola Vreme: 25.01.2014 11:03h

    e pa onda ti verujemo !

  • Zoran M Vreme: 25.01.2014 11:04h

    Kada kaze gos Ruzic HAKOVANI onda je to to

  • majka Vreme: 25.01.2014 11:24h

    Ovaj covek toliko ima putera na glavi da me cudi da je jos uvek u vladi. Sve sto tvrdi za Galeniku je gnusna laz. Svi u Galenici znaju sta je radio i koga je tamo dovodio. Pozdragvlja ga porodica Laleta Sekulica!

  • dragi Vreme: 25.01.2014 11:29h

    ovaj je najveci lopov u sps gleda samo na sebe zasto ne misli na gradjane znate da ste pisali koji sat nosi a odakle mu tolike pare postujem gradjane srbije i volim srbiju ali mislim da treba da se vidi koji politiceri zele dobro ovoj zemlji jer kako ja mislim u srbiju hoce da se povuce samo da sebe obogate neznam dali da verujem vucicu ili ne ali kako se vidi moglo nam bit i bolje

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP