Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

RAT ZA PREVLAST U VRHU SOCIJALISTA

Ružić udario na Dačića!

Autor: Ekipa ALO | 28.05.2013 - 16:46:00h | Komentara: 3

Sukob se rasplamsao zato što svako gleda da sačuva svoje ljude u hapšenjima vezanim za sporne privatizacije

Ivica Dačić i Branko Ružić

Ivica Dačić i Branko Ružić | Foto: FoNet

U vrhu Socijalističke partije Srbije već duže vreme tinja netrpeljivost između lidera i premijera Ivice Dačića i Branka Ružića, šefa poslaničke grupe i predsednika Izvršnog odbora, a kako “Alo!” saznaje od izvora iz vrha ove stranke, on se dodatno rasplamsao poslednjih nedelja s otvaranjem slučaja “Galenika”, u kom brojni tragovi o malverzacijama vode do kadrova i funkcionera socijalista! Istovremeno, u SPS-u se vodi tiha bitka i zbog predstojeće rekonstrukcije Vlade, u kojoj fotelje mnogih funkcionera i kadrova socijalista nisu stabilne, pa se Dačić i Ružić trude da sačuvaju svoje ljude.

Središte SPS-a

Ružić duže vreme ima svoju ekipu koja čeka svoj trenutak | Foto: Duška Stefanović

Javna je tajna u političkim krugovima da je Ružić već duže vreme opozicija Dačiću unutar SPS-a i da njih dvojica nisu baš u najboljim odnosima, navodi naš izvor.

Ružić: Pitajte Dačića!
Pomenuta dešavanja u stranci i sukob sa partijskim šefom predsednik Izvršnog odbora socijalista Branko Ružić nije potvrdio, ali ni demantovao. On je samo u kratkoj poruci za naš list poručio:
- Pitajte Dačića.
 

- Kao i u većini stranaka, i u SPS-u postoje struje i frakcije, jer je ulog veliki. Ne samo vlast već i sloboda, jer aktuelne istrage o malverzacijama vode do brojnih kadrova ili funkcionera stranke. U takvoj situaciji svi se bore za sebe i svoje ljude. Ružić već duže vreme ima svoju ekipu, koja je bukvalno opozicija Dačiću, i čeka svoj trenutak da ga nasledi. Međutim, sada se taj pritajeni antagonizam intenzivirao, jer se krenulo i u “otvaranje” socijalista u borbi protiv korupcije, a pozicije mnogih od njih su uzdrmane i u predstojećoj rekonstrukciji Vlade - objašnjava sagovornik našeg lista.
Kao što smo već pisali, sprema se čistka po brojnim agencijama i javnim preduzećima, a Dačić bi to mogao da iskoristi da se obračuna sa Ružićevim ljudima.
- Izvesno je da Dačić neće Ružićeve kadrove, kojih na različitim nivoima vlasti ima poprilično, što je posebno razljutilo “mladog lava” socijalista. Lider stranke sumnja i da Ružić plasira u javnost različite informacije o njemu bliskim ljudima, posebno Dejanu Backoviću, koji je saslušavan zbog “Galenike”, a jedan je od njegovih ljudi od poverenja, godinama je direktor stranke i vrlo mu je odan - dodaje naš izvor. Zanimljivo je da je u medijima nedavno osvanula i informacija da je upravo Ružićeva supruga Ana bila zaposlena u ovom državnom farmaceutskom gigantu.

Ružan gest na derbiju!
Potpredsednik SPS -a Branko Ružić nedavno je napravio neverovatan gaf i na derbiju između Crvene Zvezde i Partizana! On je tada uvredio ne samo svoje partijske kolege koje su među čelnicima crveno-belih već i funkcionere tog kluba vrlo bliske naprednjacima i vicepremijeru Aleksandru Vučiću. Naime, Ružić se kod pobedonosnog gola okrenuo ka Zvezdinoj loži i pogodak proslavio pokazujući im svoje međunožje.
 

Poslednji komentari
  • drLaki Vreme: 28.05.2013 18:35h

    Zato se Ruzic i razvodi.Prepisace svu imovinu na zenu, pa ako krene nesto naopako, on ne poseduje nista vredno.

  • BOZA BAKSUZ Vreme: 28.05.2013 21:15h

    Svi putevi pljački i državnih lopovlika vode ka centralama stranaka . Ko me ubedi u suprotno ,dobrovoljno skačem u Dunav .

  • ultrarechten Vreme: 28.05.2013 21:35h

    Sta ste se svi uhvatili tog derbija, covek rekao istinu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP