Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

EKSKLUZIVNO

Ružica Đinđić: Još čekam da
mi vrate Zoranovu krvavu košulju

Autor: R. Kantar - A. Medaković | 20.12.2012 - 10:40:00h | Komentara: 18

„Država mi je nakon ubistva Zorana vratila samo krvavu kravatu, krvavi novčanik i krvavi mobilni telefon. Već devet godina, uprkos brojnim obećanjima prethodne dve vlade, čekam da mi budu vraćeni njegov sako, košulja, pantalone, štake i jedna cipela“, ekskluzivno za „Alo!“ priča Ružica Đinđić, udovica ubijenog premijera Zorana Đinđića!

- I Koštunica i Tadić su mi nakon Zoranovog ubistva lično obećavali da će podići muzej posvećen njemu, međutim, to ne samo da se za sve ovo vreme nije dogodilo, već ni njegove lične stvari nisam mogla da dobijem. Zorana se sete samo pred godišnjicu smrti - otvoreno ukazuje Ružica Đinđić za naš list.
Supruga bivšeg premijera kaže da su joj njegove stvari koje je imao tog tragičnog dana kada je ubijen važne kako zbog njenih ličnih uspomena, tako i zbog istorije.

Srbija u mraku: Sahrana premijera Đinđića

Srbija u mraku: Sahrana premijera Đinđića | Foto: Beta - Nenad Petrović

Ružica Đinđić: Homenova izjave me začuđuje

Ružica Đinđić kaže i da je bila vrlo začuđena izjavom Slobodana Homena, bivšeg državnog sekretara u Ministarstvu pravde, koju je pročitala u našim novinama. Podsetimo, Homen je za naš list izjavio da automobil u kojem je Đinđić prevezen do Urgentnog centra zaslužuje da se nađe u salonu Muzeja automobila.
- Vrlo me je iznenadilo Homenova izjava, pošto sam mu se nakon ubistva u više
navrata neformalno obraćala sa molbom da mi Zoranove stvari budu vraćene.
On nije ništa uradio povodom toga – zaključuje Ružica.

- Desilo mi se pre nekog vremena da sam nešto tražila po stanu. Slučajno sam nabasala na jednu Zoranovu cipelu. Druga je nedostajala... U trenutku sam se prepala. Kroz glavu mi je munjevito prošla misao: „Ko mi je uzeo drugu cipelu?!?“. Skoro istog trenutka sam se setila da je Zoran na nozi imao longetu, te da mi jedna cipela nije nikada vraćena
- priseća se ona. Ružica dodaje i da je prijatno iznenadila činjenica da se sadašnji ministar kulture Bratislav Petković još 2006. godine angažovao da automobil BMW kojim je Đinđić nakon atentata prevezen do Urgentnog centra prebaci u Muzej automobila, gde će ga adekavatno čuvati, o čemu je „Alo!“ juče pisao.
Ipak, ministar i „Alo!“ nisu dobili odgovor na pitanje gde je premijerova limuzina ostavljena da trune devet godina i zašto?
- Iznenadila sam kada sam pročitala u „Alo!“ da se ministar Petković angažovao u vezi sa ovako istorijski važnim stvarima koje nisu interesovale ni MUP, ni Ministarstvo pravde - zaključuje Ružica. Kako „Alo!“ saznaje, u arhivu Specijalnog suda čuvaju se Đinđićeve štake, koje su bile predmet veštačenja, jer je jedna od njih okrzuta metkom koji je pogodio pokojnog premijera, kao i garderoba koju je nosio na dan ubistva, dok se ostali lični predmeti, koji nisu bili predmet istrage, ne nalaze u depozitu suda.

U sudu i dalje zadržane Đinđićeve štake, košulja, pantalone, sako i cipela

U sudu i dalje zadržane Đinđićeve štake, košulja, pantalone, sako i cipela | Foto: Beta - Nenad Petrović

Maja Kovačević, portparol Specijalnog suda, dodaje da se sve stvari koje su bile predmet istrage čuvaju do pravosudne presude, odnosno do potpunog završetka postupka, koji uključuje i eventualne žalbe na presudu. – Na predsedniku sudskog veća je da donese odluku da li će neke stvari biti vraćene porodici ili ne – navodi Kovačevićeva, dodajući da bi stvari pokojnog premijera trebalo da nađu svoje mesto u arhivu ili muzeju.

MUP ćuti!

Iako automobil u kojem je Đinđić proveo poslednje trenutke svog života nikada nije bio veštačen, kao i da nije bio predmet istrage, crni BMW već devet godina trune u garaži MUP-a.
Gde se tačno nalazi, na koji načini pod čijom nadležnošću se čuva, „Alo!“ ni posle dva dana nije saznao od nadležnih u MUP-u Srbije.

Poslednji komentari
  • darko Vreme: 20.12.2012 11:02h

    JEDAN OD NAJPAMETNIJIH SRBA OVAKO DA ZAVRSI PLACEM ZA NJM KAO DA MI JE ROD NAJRODJENIJI.

  • kaktus Vreme: 20.12.2012 12:59h

    Ne može košulja gospodjo, onda bi videli koliko je bilo metaka, 2 ili 3 .

  • Рђосав Vreme: 20.12.2012 13:45h

    Драга Рушке, кошуљу никад нећеш видети, јер се на кошуљи види излазна рана од метка калибра 10.5мм, што не може бити метак из Звезданове пушке.

  • miki Vreme: 20.12.2012 13:51h

    Zasto ste onda dozvolili Tadicu da se slika uvek poredvas i podizete mu rejting,ako niste bilizadovoljnisa DS,zasto

  • Anto hb Vreme: 20.12.2012 14:20h

    Slazem se da je bio jedan od najboljih politicara u srbiji ali nerazijem kakav olos od ljudi imate da mogu ubiti takvog covjeka .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP