Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODLUČIO PRIVREMENI ORGAN GRADA BEOGRADA

Ružica Sokić biće sahranjena u Aleji zaslužnih građana

Autor: Tanjug | 20.12.2013 - 12:26:00h | Komentara: 0

Preminula glumica Ružica Sokić biće sahranjena u Aleji zaslužnih građana, odlučeno je danas na vanrednoj sednici Privremenog organa grada Beograda. Komemoracija povodom smrti glumice Ružice Sokić biće održana u utorak, 24. decembra u 12 sati u Ateljeu 212, najavilo je danas to pozorište. Na skupu sećanja na slavnu glumicu, koja je preminula juče u Beogradu u 79. godini, govoriće Siniša Ubović, Ivana Vujić, Renata Ulmanski, Žarko Jokanović, Gordan Mihić i Mira Banjac.

Ružica Sokić

Kako je obljavljeno na sajtu Gradske uprave, tu odluku je Privremeni organ Beograda doneo na predlog Ateljea 212.

Čuvena filmska, pozorišna i televizijska glumica Ružica Sokić preminula je juče ujutro u 79. godini života posle duge i teške bolesti. Ona je oko 10.30 preminula na Odeljenju neurohirurgije Kliničkog centra Srbije.


Filmske uloge
Igrala je u više od 40 filmova: "Zona Zamfirova", "Tamna je noć", "Pun mesec nad Beogradom", "Tango argentino", "Original falsifikata", "Seobe", "Oktoberfest", "Već viđeno", "Savamala", "Tesna koža", "Užička republika", "Kad budem mrtav i beo", "Žuta"...


Pozorišni gladijator
Uloge: Hani ("Ko se boji Virdžinije Vulf"), Mileva ("Krmeći kas"), Gospava ("Čudo u Šarganu"), Ludmila ("Grobljanska"), Žuta ("Žuta"), Julija Varadi ("Korešpodencija"), Patricija ("Ženski orkestar"), Tijana ("Velika drama"), Žanka...


Tito: Sokićka, mnogo si opasna!
Kada je dobila Zlatnu arenu u Puli za film “Žuta” (1973), Josip Broz Tito je svima čestitao na završnoj svečanosti, a kod Ružice se zadržao, uzeo je za ruke, pogledao u oči i rekao: “Sokićka, mnogo si opasna!”.


Ceo život sa kućnim ljubimcima
Ružica i njen suprug nisu imali dece, ali je glumica od malih nogu obožavala životinje. Prvo je kao devojčica dobila malo jagnje, zatim je imala kanarinca koji joj je spavao na ramenu. Sa osamnaest godina dobila je prvog koker španijela, posle ih je imala još četiri. U poslednjem periodu je imala jorkširskog terijera kog je zvala Toša Terapeut.


Na barikadama sa Đinđićem
Verovala je u novu budućnost, sticajem okolnosti je pratila politička dešavanja, pa je tako tokom brojnih protesta bila na barikadama, stajala uz Zorana Đinđića, Vuka Draškovića, ali nikada kasnije to nije zloupotrebila.


Siromašno detinjstvo
Prema njenom svedočenju, kao ratnom detetu detinjstvo su joj obeležili siromaštvo i tuga, ali sve je to kasnije nadoknadila. - Nisam imala lutku ili igračku i zato sam kao zrela žena htela sebi da kupim Barbiku - izjavila je jednom prilikom.


Pad na skijanju
U četrdesetoj godini je prvi put stala na skije i narednih dvadeset godina spuštala se niz, kako je umela da kaže, sve belosvetske planine.
- Desilo mi se da sam posle dve decenije slomila kuk na skijanju u Austriji i naredna tri i po meseca ništa nisam radila - ispričala je Ružica, koja se odmah po oporavku vratila glumi.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP