Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

LJUBIŠA ĐUROVIĆ (SPS) NA METI AGENCIJE ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE

Ružićev tast krši zakon!?

Autor: Ekipa Alo! | 17.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 3

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenuće postupak protiv Ljubiše Đurovića (SPS), zamenika predsednika beogradske opštine Palilula i tasta predsednika IO SPS Branka Ružića, zbog toga što godinama pored obavljanja javne funkcije obavlja i poslove direktora i vlasnika svoje privatne firme „Paling“ d. o. o. iz Beograda i time praktično krši zakon, saznaje „Alo!“.

Zaposlen sam u  Opštini Palilula, a ne  u svojoj firmi: Đurović

Zaposlen sam u Opštini Palilula, a ne u svojoj firmi: Đurović

- Proverom u službenoj evidenciji Agencije je utvrđeno da Ljubiša Đurović, zamenik predsednika Opštine Palilula, nije podneo obaveštenje o tome da u vreme stupanja na javnu funkciju obavlja drugi posao ili delatnost u smislu člana 31.

Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije - navodi se u odgovoru koji je „Alo!“ dobio od direktorke Agencije za borbu protiv korupcije Tatjane Babić. U toj instituciji podsećaju da je Đurović imao zakonsku obavezu da prenesu upravljačka prava na nepovezano lice, koje će vršiti do prestanka javne funkcije. Iako je u momentu početka primene zakona u januaru 2010. godine zatečen na javnoj funkciji, tast visokog funkcionera socijalista Branka Ružića svoju obavezu nije izvršio u roku od 30 dana.

- Zbog neprenošenja upravljačih prava Agencija će protiv funkcionera Ljubiše Đurovića preduzeti zakonom propisane mere - najavljuju iz Agencije. S druge strane, Đurović se iznenadio kada smo ga pozvali za komentar jer, kako kaže, kada je stupio na funkciju, „preduzeće je bilo u postupku osnivanja i danas praktično ne posluje“!?

- Podaci APR-a su tačni i ja sam vlasnik i direktor firme, ali od kako sam stupio na funkciju, zaista nisam poslovao ni sa kim, niti sam imao bilo kakav promet. Čak mislim da ni uplata svih taksi i osnovačnog uloga nije izvršena, jer sam u međuvremenu preuzeo funkciju u opštini i nisam se time bavio.
Da sam firmu hteo da sakrijem, nikada je ne bih prijavio u svojoj imovinskoj karti, ali evo, ako hoćete, mogu i da je ugasim narednih dana - poručuje Ljubiša Đurović za „Alo!“ i dodaje da je kao funkcioner zaposlen u Opštini Palilula, a ne u svojoj firmi. On kaže da je ranije pitao nadležne u Agenciji „da li nešto treba da reguliše sa preduzećem, ali da mu je rečeno da nema potrebe“!?

Podaci APR-a pokazuju da je preduzeće za trgovinu na veliko „Paling“ d. o. o. osnovano 19. 7. 2005. godine. Prema zvaničnim bilanisima, firma u poslednje tri godine nije imala nikakve prihode, dok je 2009. godine ostvarila prihod od svega 65.000 dinara. Međutim, na sajtu APR-a nisu dostupni bilansi preduzeća za period od 2005. do 2008. godine.
Zbog sedenja u dve fotelje i neprenošenja upravljačkih prava, Ljubiša Đurović bi mogao da bude kažnjen novčano i do 150.000 dinara, što mu ne pada preterano teško.

- Ako sam bilo šta propustio da uradim i ako sam kriv, evo, odgovaraću - kaže on i dodaje da će ovih dana sam otići u Agenciju za borbu protiv korupcije. Ivan Ninić.
Profitirao od podrške Koštunici!

Pre nego što je prvi put u junu 2008. godine u okviru koalicije SPS-DS izabran za zamenika predsednika opštine Palilula, tast Branka Ružića i predsednik OO SPS Palilula Ljubiša Đurović je takođe bio državni funkcioner. Za člana UO Srpske banke izabran je u oktobru 2006. godine, a za člana Skupštine državne firme „Elektrodistribucija izgradnja“ u decembru iste godine. Za obavljanje prve funkcije mesečno je inkasirao 65.000 dinara, a po osnovu druge funkcije od 36.000 do 41.000 dinara mesečno. Na naše pitanje kako je obavljao funkcije kada je njegova stranka u tom periodu bila u opoziciji, Đurović odgovara: „Kako u opoziciji? Pa SPS je tada bio manjinska podrška Vladi Srbije!“
Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 17.08.2013 07:35h

    kakav lik. bravo covece. ti svoje/ni/si obavio,a i drzava nece mnogo da te rebne.ako uopste to bude uradila/i ruziceva senka je velika,istina manja od supermenove,ali../ a sto se tice onoga da ces da zatvoris firmu AKO VI HOCETE... sto se mene tice i ne moras.hiljade politicara kurvanjski su svoje preneli,na koga su stigli i znali,ALI DA IH YAKON NE ZAKACI.aferim

  • nena Vreme: 17.08.2013 10:52h

    ljudi covek zna sta radi. Ni jedan tender na Paliluli ne moze da prodje coveka. ni za nabaku toalet papira... a o onim gradjevinskim ili odrzavanjima samo mozes da sanjas... dobijaju se po pozivu ili njegovi ili niko.. male nabavke pa sto njih podeljene u partije al nema veze..izvrdan zakon do koske.. al ljubisko desetkicu u dzep.. za njega i postenu ekipicu...bravo ljubisko

  • Sima Vreme: 21.09.2013 14:11h

    lepo kaze Nena, a ima tu jos puno toga. Naivko bre, mukica...covek je menadzer i po - a zna se sta menadzeri rade - prodaju maglu, avioni, kamioni pa dzepic tesan...avioni kamioni cvijiceva pa dzepic tesan...avioni kamioni pa stambena zgrada...joj kuku nama sa ovakvima

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP