Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MAJUŠNA BEBA ZORICA HRABRO IZDRŽALA EVAKUACIJU

Sa 15 dana preživela golgotu!

Autor: S. Đorđević | 22.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Majušna Zorica je već u 15 danu života preživela evakuaciju iz poplavljenog Obrenovca, a zajedno sa majkom Marinom Popović Sinđelić (30) i još 38 Obrenovčana, nalazi se u beogradskom hotelu „N“, gde su od petka uveče smešteni. U toploj benkici i okružena igračkama, odvažno pozira ispred fotoaparata, dok brižna majka još ne može u potpunosti da se oporavi od šoka.

Mama i dalje u šoku:  Marina sa bebom

Mama i dalje u šoku: Marina sa bebom | Foto: Oliver Bunić

- Dva dana smo bili u stanu, odsečeni od sveta i u neizvesnosti. Nema vode da joj spremim da jede, hladno je za presvlačenje, a nema struje da se ugrejemo. Pogledam napolje sa drugog sprata, a voda samo nadire i raste. Onda su konačno do nas stigli ruski specijalci. Evakuisali su nas u gumenom čamcu, po užasnoj kiši na bujici - priča za „Alo!“ vidno potresana Marina. Još uvek, kako kaže, ne može od šoka svega da se seti.

Mali heroj:  Beba Zorica

Mali heroj: Beba Zorica | Foto: Oliver Bunić


- Više ne znam koji je dan, koliko smo ovde, niti šta ćemo dalje. Srećna sam što Zorica sjajno napreduje, iako je rođena pre vremena, u 35 nedelji. Ali ni ona ni sva ostala deca nisu morala da prežive ovakvu traumu. Četiri dana nisam znala gde je i da li je živa moja starija ćerka Milica (10) - priča Marina i objašnjava da je u noći poplave Milica bila kod bake u Belom Polju.

- Prizemna kuća je te noći skroz poplavljena. Četiri dana su bile na tavanu sa samo dva litra vode. Do ponedeljka nisam znala da li su žive i evakuisane - navodi Marina.

Sada na sigurnom:  Porodica Sinđelić

Sada na sigurnom: Porodica Sinđelić | Foto: Oliver Bunić


Njen suprug, Aleksandar Sinđelić, kako navodi, sve vreme pomagao je ljudima po Obrenovcu da se izvuku iz potopljenih kuća.

- Slušao sam ljude i decu kako dozivaju pomoć, neki su u jednom trenutku bili na krovovima, a posle ih nisam video - ističe Aleksandar.

Uoči poplave izgubio i majku i oca


Steva Savić (35) utočište iz potopljene Zvečke sa suprugom i troje maloletne dece našao je u skloništu SC „Banjica“. Srećan što je porodicu spasao od najgoreg, on zadovoljno gleda najmlađu mezimicu, jednogodišnju Milicu dok bezbrižno spava na ležaju posred sportske sale. Ipak, iza prividnog spokoja na licu, krije se tragedija.
- Jesam izgubio sve od imanja, ali sam spasao porodicu. Samo, majku sam sahranio u sredu, pa nisam, eto, mogao trećeg dana grob da joj obiđem, jer je naišla poplava. Otišla je za ocem, on je preminuo pre šest nedelja. Ali, šta da radim!? Bog neka mi oprosti, ali preča su mi moja deca - rekao je za „Alo!“ Stevan, koji danima ne zna ni šta mu je sa kućom, niti šta je sa grobljem.S. Đ.

Mnogo se uplašio: Trogodišnji Ilija sa  tromesečnim bliznakinjama Tanjom i Vanjom

Mnogo se uplašio: Trogodišnji Ilija sa tromesečnim bliznakinjama Tanjom i Vanjom | Foto: Oliver Bunić

Dete se od straha onesvestilo u čamcu

Utočište iz poplavljenog Obrenovca je od petka u hotelu „N“ našla i porodica Zeljić, sa tromesečnim bliznakinjama Tanjom i Vanjom i trogodišnjim Stefanom, kao i porodica Zečić sa trogodišnjim Ilijom, koji je kao beba imao operaciju na srcu.
- Jadničak se od straha onesvestio u mom krilu kada su nas specijalci prevozili iz kuće. I bebice su se uznemirile, čvrsto su nas vukle za kosu i nisu puštale kada su spasioci hteli da ih prenesu. Ta evakucaija nam je bila najteža. Odozgo kiša lije, a mi bez kišobrana... Dole bujica prska, hoće da nas potopi. Gledale smo samo decu da zaštitimo i sačuvamo - kaže Radmila Zeljić (24), majka blizankinja, koja je sa najbližom komšinicom Ivanom Stevanović Zečević preživela potop i evakuaciju.
- Nije bilo nikakvog upozorenja niti sirena. Voda je usred noći počela da nam nadire u kuću, pa sam se prebacila kod Ivane na viši sprat. Sa prozora sam gledala kako kuća nestaje pod vodom, sve do krova, a bujica nosi stvari iz restorana, od kojeg smo živeli. Na sve strane dreka ljudi i skičanje životinja koje se dave - priseća se Radmila i ističe da su joj u noći poplave u lokalnoj radnji sveću naplatili čak 300 dinara!

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP