Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTAR GAŠIĆ

"Šabić neka kažnjava koliko hoće"

Autor: Tanjug | 31.12.2014 - 18:50:00h | Komentara: 1

Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je da neće odati vojne tajne i da poverenik za informacije od javnog značaja može da kažnjava koliko hoće.

Krivi DS: Bratislav  Gašić

Bratislav Gašić | Foto: Nebojša Marković

"Kaznio me je više puta, kaznio me je za nesto što je trebalo da kazni valjda ovog koji je 2008. godine bio ministar... Mi smo dali novinaru koji je tražio informacije onaj deo koji ne zadire u državnu i vojnu tajnu", objasnio je Gašić.
On je istakao i da Šabić "može da ga kažnjava koliko god hoće" naglasivši da "vojnu tajnu neće nikada da oda ma koliko to da ga košta jer ne želi da ga sutra bilo ko hapsi za nešto što je od drzavne važnosti".
"Moja poruka Šabiću je da može da me kažnjava koliko god hoće, ali onaj deo koji ne može da se da (javnosti) prosto ne može i tu priča staje", rekao je Gašić.
Gašić je obišao dežurne pripadnike lovačke avijacije vojnog vazduhoplovstva na aerodromu Batajnica, a posle razgovora sa pilotima i vazduhoplovnim osobljem najavio bolje dane za vojno vazduhoplvostvo u pogledu letenja i snabdevenosti gorivom.
On je, podsetivši da dugi niz godina u vojno vazduhoplvostvo nije ulagano, naveo da su želja i volja pilota i njihov entuzijam održali potreban nivo operativnih sposobnosti tog vida Vojske Srbije.
Ministar odbrane je istakao i da će u 2015. godini tom vidu Vojske Srbije biti vraćen naziv Ratno vazduhoplvostvo i protivvazdušna odbrana.
"U 2015. godini piloti mogu da očekuju da će da lete za razliku od 2010. i 2011. kada su imali samo po dva i po sata naleta", rekao je Gašić dodavši da su piloti u ovoj godin imali po 40 sata naleta.

Don Kihot:  Rodoljub Šabić

Don Kihot: Rodoljub Šabić

Prema njegovim rečima, obezbeđeno je i stabilno snabdevanje gorivom što je u prethodnim godinama takođe bio problem a vazduhoplovi su ispravni.
On je napomenuo i da je jedan od tema na marginama nedavnog samita Kine i 16 premijera u Beogradu bilo i pitanje šta mislimo o kineskim avionima u kontekstu mogućnosti nabavke putem robne razmene.
Komandant 204. vazduhoplovne brigade brigadni general Predrag Bandić je istakao da su pripadnici te jedinice angažovani 365 dana godišnje svih 24 sata i da se, u ispunjavanju zadataka novogodišnja noć neće razlikovati od bilo koje druge noći.
"Piloti su spremni da u punoj borbenoj opremi polete u najkraćem mogućem vremenu i odgovore eventualnom bezbednosnom riziku iznad Srbije", rekao je Bandić.
Prema njegovim rečima, dežurni pripadnici vojnog vazduhoplovstva su profesionalci i odgovorni ljudi koji će noćas brinuti o bezbednosti neba nad Srbijom.
Sa Gašićem pripadnike vojnog vazduhoplovstva obišli su i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i komandant vojnog vazduhoplovstva Ranko Živak.
 
Poslednji komentari
  • CIRINELA Vreme: 31.12.2014 21:49h

    Kako se samo raspištoljio ovaj "poverenik". Dok su unjegovi koji su ga doveli tu gde jeste bili na vlasti onda je samo prduckao o nebitnim stvarima.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP