Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MILICA RADOJKOVIĆ NAJBOLJA MEĐU OFICIRIMA

Sablja za rođendan!

Autor: Damira Ramadani | 13.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Milica Radojković (23) prva je žena u srpskoj istoriji koja će na svečanosti povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije kao jedna od najboljih dobiti sablju sa posvetom od predsednika države. I to baš na dan kada puni 23 godine. Najponosniji na to je njen suprug, potporučnik Miloš Radojković, koji je već najavio da će sablju čuvati u svojoj kancelariji.

Studije završila sa prosekom 9,7, udala  se za kolegu oficira i  cilj joj je da postane  profesor na Vojnoj  Akademiji

Studije završila sa prosekom 9,7, udala se za kolegu oficira i cilj joj je da postane profesor na Vojnoj Akademiji | Foto: Dimitrije Goll

Studije završila sa
prosekom 9,7, udala
se za kolegu oficira i
cilj joj je da postane
profesor na Vojnoj
Akademiji

„Kada sam po maturiranju u Zemunskoj gimnaziji dobila nagradno putovanje u Grčku, nisam ni slutila da će to odrediti moju sudbinu. Tamo sam upoznala kadete i kroz priču sa njima požela da pokušam da se upišem na Vojnu akademiju. Na moju veliku sreću, uspela sam“, započinje Milica razgovor za „Alo!“.

Ljubav sa Akademije krunisali brakom: Milica i Miloš

Ljubav sa Akademije krunisali brakom: Milica i Miloš

Večeras svečana promocija

Svečanost povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije biće održana danas na platou ispred Doma Narodne skupštine Republike Srbije, u 17.30. Ukazom predsednika Srbije, u prve oficirske činove biće promovisano 220 kadeta i kadetkinja 135. klase Vojne akademije i jedan kadet koji je vojnu akademiju završio u Grčkoj. Predsednik Tomislav Nikolić uručiće oficirske sablje sa posvetom Aleksandru Borovčaninu, Viktoru Džaseru Milenkoviću i Milici Radojković, kao prvima po rangu u Vojnoj akademiji. Ministar odbrane Bratislav Gašić će dodeliti pištolje sa posvetom Stefanu Slavkoviću i Milošu Miloševiću kao najuspešnijim kadetima Kopnene vojske i Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Ne samo što je primljena, već je studije završila kao treća u klasi, sa prosekom 9,7. Milica Radojković će biti oficir finansijske službe jer je na trećoj godini odlučila da studira javne finansije.

Poverila nam se da su joj prve dve godine bile i najteže i najlepše. Teške jer je trebalo da se uklopi u strog vojnički raspored, a lepe jer je na prvoj godini upoznala svog supruga.

„Miloš je iz Vranja, a ja iz Novih Banovaca. Ljubav je planula na službenom putovanju, u Italiji, tada sam bila student prve, a on treće godine. Tri godine smo bili u vezi i često sam putovala kod njega. Ni sama ne znam koliko sam ispita spremala u autobusu“, kaže Milica. Ove godine, posle duge veze i velike razdvojenosti, odlučili su da se venčaju.

„Miloš i ja smo se venčali na Dan državnosti Republike Srbije, 15. 2. 2014, a svadbu smo pravili u u Nišu“, dodaje ona.
Suprug Miloš je trenutno u Bujanovcu, gde radi u 41. pešadijskom bataljonu kao referent za telekomunikacije i informatiku, a Milica ide na početnu dužnost i želja joj je da dobije Niš.

Mlade, lepe i spremne  za odbranu otadžbine

Mlade, lepe i spremne za odbranu otadžbine | Foto: Dimitrije Goll


„Želja mi je da u Nišu nastavim studije i upišem master. Miloš će tamo upisati svoje doktorske studije i napokon ćemo biti zajedno“, dodaje Milica.
Kada se studije završe, želi da se na Vojnu akademiju vrati kao profesor i predaje finansije.

Govor đenerala Mihaila Rašića

Ovogodišnja promocija biće u znaku obeležavanja stogodišnjice početka Velikog rata. Posetioci će biti u prilici da vide izložene uniforme i pukovske zastave iz Prvog svetskog rata. Glumac Lazar Ristovski će izvesti govor đenerala Mihajla Rašića, nekadašnjeg načelnika Vojne akademije, kojim se obratio svojim kadetima neposredno pred odlazak u rat. Program će uveličati naleti avijacije Vojske Srbije, prikaz egzercira Garde i muzički program u izvođenju Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ i Reprezentativnog orkestra Garde. Među specijalnim gostima biće i zamenik načelnika VA GŠ Ruske Federacije general-major Čvarkov, rektor Slovačkog univerziteta brigadni general Doris Đurek i general-major Debora Ešenhurst, komandant nacionalne garde Ohaja.

Poslednji komentari
  • Emira Vreme: 13.09.2014 10:10h

    Svaka čast devojko, samo napred!

  • kakve zvanice Vreme: 13.09.2014 15:07h

    garda iz Ohaja medju zvanicama - svaka nam cast na ovakvim kadrovima u Vojsci - sto pozivaju one sto su nas Bombardovali na svadbu kao pocasne goste

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP