Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SRPSKA POSLA

Sad ih optužuju i za kurvanje?!

Autor: Gane Đorđević | 23.02.2013 - 23:40:00h | Komentara: 1

U selu Vračević nema mira od kako su braća Stojković - Branimir (33) i Dragić (31) - u svoje dve kuće uselili oko 80 azilanata. Kada nisu uspeli da nezvane goste isele pretnjama i kamenicama, o čemu je „Alo!” već pisao, meštani ih sada optužuju za krađe i organizovanje prostitucije!?

Meštani žele da ih proteraju: azilanti

Meštani žele da ih proteraju: azilanti

Sve je počelo kada su Stojkovići, koji inače žive u susednom selu Dućić, Komesarijatu za izbeglice iznajmili dve kuće u kojima je za 50 evra po osobi sada smešteno 85 azilanata iz bliskoistočnih, azijskih i afričkih zemalja. Dok braća zadovoljno trljaju ruke jer će na ovom poslu do kraja maja, kada im ističe ugovor o zakupu, zaraditi najmanje 20.000 evra, meštani Vračevića na sve načine pokušavaju da im pokvare biznis i da azilante proteraju iz njihovog sela, u čemu im pomažu i lajkovački opštinari. Kada nisu uspeli da ih oteraju pretnjama i kamenicama, sada ih optužuju za krađe po kućama, ali i za organizovanje prostitucije. Prvi čovek opštine Lajkovac, Živorad Bojčić, koji je ranije od premijera Ivice Dačića zahtevao da se azilanti isele iz Vračevića, obavestio je policiju o nedaćama s kojima su suočeni njegovi zemljaci.

Novi izbeglički kamp u Vračeviću

Novi izbeglički kamp u Vračeviću

- Meštani su prijavili učestale krađe i pojavu prostitucije i sada nadležni organi proveravaju te navode - kaže Bojčić.


U Komesarijatu za izbeglice bili su šokirani najnovijim razvojem situacije i tvrde da su optužbe najobičnije laži i gluposti. Portparol Jelena Marić objašnjava da su tvrdnje o prostituciji maliciozne i da one u stvari pokazuju visok stepen homofobije.

- Te žene su muslimanke odgajane po šerijatskom zakonu. Njima vera ne dozvoljva da se bave prostitucijom. Žalosno je što iza optužbi stoje i čelni ljudi opštine Lajkovac - izjavila je ona.

U policijskoj upravi Valjevo tvrde da u Vračeviću nije bilo obijanja i krađa niti da postoje naznake o pojavi prostitucije. U prošli petak prijavljena je krađa iz jedne vikendice, ali u Bogovađi. Četvorica azilanata su brzo uhapšena, a ukradene stvari, uglavnom odeća i obuća, vraćeni su vlasniku - izjavio je portparol policijske uprave u Valjevu Petar Trnovac.

„Kolubara” kupuje kontejnere za azilante
Problem azilanata smeštenih u Vračeviću biće rešen tako što će u centru u Bogovađi, u odmaralištu Crvenog krsta Beograd biti postavljeno 20 kontejnera koje će obezbediti EPS i Rudarski basen „Kolubara”. U ovom centru trenutno se nalazi 180, a u privatnim kućama u Vračeviću još 85 tražilaca azila iz raznih zemalja.

Poslednji komentari
  • cicko Vreme: 24.02.2013 15:04h

    Mestani su zavidni braci Stojkovic. Tesko je biti azilant i ja sam isto bio.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP