Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SAHRANJENA JANA ĐURIĆ (16)

Sad leti među zvezdama koje je želela da dotakne!

Autor: P. Vujanac | 13.03.2015 - 07:43:00h | Komentara: 7

Šesnaestogodišnja Jana Đurić, učenica prvog razreda, koja je poginula u sredu dok je slušajući muziku prugom išla ka školi, sahranjena je juče na Novom groblju u Valjevu. Nešto ranije na komemoraciji u Poljoprivrednoj školi od Jane su se oprostili njeni drugovi i profesori, ali i članice kadetske ekipe Odbojkaškog kluba Valjevo, čiji je član bila.

Jana Đurić

Jana Đurić

- Bila je puna života, uvek nasmejana. Muziku je obožavala i mogla je da peva i pleše po ceo dan. Poginula je sa slušalicama na glavi - u suzama su pričali njeni školski drugovi.

Komemoracija u školi

Komemoracija u školi | Foto: Predrag Vujanac


Trenirala odbojku


Jana je pet godina trenirala odbojku u Valjevu, od pionirske do kadetske selekcije, u kojoj je igrala ove sezone.
“U klubu će je pamtiti kao veselu i nasmejanu devojčicu, koja je svim srcem bila uz svoj klub. Tragična smrt Jane Đurić predstavlja nenadoknadiv gubitak za sve koji su je poznavali”, saopšteno je iz Odbojkaškog saveza Srbije (OSS).

Jana je pre odlaska na časove u drugoj smeni bila kod druga koji živi u naselju Gradac, a u školu se zaputila prečicom koja vodi preko pruge Beograd - Bar. Očevici nesreće su ispričali da je u tom momentu imala slušalice u ušima i oboren pogled na pragove pruge kojom se kretala, tako da kompoziciju, najverovatnije nije ni videla, a zbog muzike ni čula i pored upozoravajućeg zvuka sirene sa lokomotive.

Mašinovođa putničkog voza za Prijepolje, koji se kretao 30 kilometara na sat pošto je tek krenuo sa železničke stanice, praktično nije mogao ništa da učini!


- Niko nije tako plenio osmehom i pozitivnom energijom. Obožavali smo je jer je bila požrtvovana i odana drugarica, dobar đak i sportistkinja. Mogla je da peva i pleše po ceo dan u učionici i dvorištu. Činila je naše odeljenje posebnim, a sada leti i smeje se među zvezdama koje je želela da dotakne - rekli su Janina razredna Jadranka Gajić i drugarice Milijana i Sara, dok su ostali njeni drugovi iz I-3 grcajući u suzama i sa crvenim ružama u rukama nemo stajali pred Janinom slikom.

Jana Đurić

Jana Đurić


Od Jane su se juče zauvek oprostili njeni roditelji, dr Bogdan, lekar Opšte bolnice, i Gorica, profesorka Ekonomske škole, kao i starija sestra koja je učenica trećeg razreda Valjevske gimnazije.

Jana je krenula  prečicom u školu:  Uviđaj na mestu nesreće

Jana je krenula prečicom u školu: Uviđaj na mestu nesreće | Foto: Predrag Vujanac

Pruga 10 meseci nije radila


Meštani koji žive kod stadiona “Krušika” pored pruge, gde je Jana nastradala, kažu da veliki broj ljudi iz Gradca taj prelaz svakodnevno koristi kako bi “skratili” put do centra grada i naselja Oslobodilaca Valjeva, gde se nalazi i Poljoprivredna škola.
- Devojčica najverovatnije nije ni znala da je posle desetomesečnog prekida pruga ponovo u funkciji i da od 5. marta ponovo saobraćaju vozovi - kažu oni.

Poslednji komentari
  • Zoltan Vreme: 13.03.2015 09:31h

    Neka joj je vecan raj i laka crna zemlja. Saucesce porodici.

  • dragana Vreme: 13.03.2015 09:40h

    Po jadnim sestrama ...Kad se pojavi doktor onda su vrlo fini ... manji od m. zrna

  • dobri Vreme: 13.03.2015 19:45h

    Mobilni telefoni, kompjuteri... Najcrnje zlo današnjice. Tako mlado i prelepo stvorenje, da bi, činimi se i kamen zaplakao... Iskreno saučešće.

  • Драгомир Vreme: 14.03.2015 04:43h

    Када сте задњи пут видели младе а да НЕМАЈУ слушалице у ушима?Ја сам свом одраслом детету подвикнуо да нећу да га видим на улици са слушалицом у увету.Направићу такав инциденат да ће се народ сакупљати!Деца иду улицом и не чују шта се дешава око њих?А колика смо ,,сиротиња,, да и забаченом улицом не можеш мирно ићи од бројних аутомобила?Не сећам се када сам видео југића!

  • Stefan Vreme: 14.03.2015 13:15h

    Velika tuga za roditelje i Janinu rpdbinu. Iskreno saucesce porodici.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP