Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

„DELTA ERLAJNZ“ STOPIRAO SRBIJU U USPOSTAVLJANJU LINIJA ZA AMERIKU

SAD prizemljile „Er Srbiju“ zbog povezanosti sa Arapima?!

Autor: A. Medaković | 23.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 3

Američki department za transport odbio je zahtev „Etihada“ i “Er Srbije“ za uspostavljanje linija ovih kompanija za Ameriku, i to nakon što je američka kompanija „Delta erlajnz“ uložila žalbu na njihovu molbu.

Amerikancima smeta što Srbija deli rute sa „Etihadom“

Amerikancima smeta što Srbija deli rute sa „Etihadom“ | Foto: Oliver Bunić

Kako „Alo!“ saznaje iz dobro obaveštenih izvora, američka kompanija je odlučila da podnese žalbu na zahtev naše firme kako bi onemogućila arapskim avio-kompanijama da se šire na tržište SAD.


- Jedini način da „Delta erlajnz“ zaštiti svoju teritoriju jeste bio taj manevar, odnosno to je bilo klasično bacanje kamenja pod noge. Činjenica jeste da su „Er Srbija“ i „Etihad“ planirali da uvedu linije za SAD, i to preko Berlina, dok se žalba američke kompanije odnosila na linije iz Abu Dabija do Amerike.
Njihova žalba je prihvaćena uz objašnjenje da departmant ne može da odobri te linije jer u njima ne nalazi ništa što bi bilo od javnog interesa i koristi za SAD. U odluci je takođe navedeno da postoji visok stepen zabrinutosti da nisu rešena sva pitanja u vezi sa bivšom firmom „Jat“, kao i činjenice da „Etihad“ ima gotovo potpunu kontrolu nad menadžmentom i finansijama u „Er Srbiji“ - navodi naš izvor.

Inače, u žalbi „Delta erlajnza“ pominje se i činjenica da je „Jat“ sarađivao sa šest evropskih avio-kompanija koje lete za Am eriku, kao i da postoje i druge dostupne interne linije.

- Primera radi, iz Beograda do Čikaga postoje povezani letovi preko Amsterdama, Minhena, Beča ili Frankfurta. Ukupna ruta tih letova je oko 5.000 milja. S druge strane, ruta iz Beograda do Čikaga preko Abu Dabija skoro je dvostruko duža, iznosi 9.640 milja, što znači da bi putnici putovali dvaput duže i za mnogo veći novac - istakli su predstavnici „Delta erlajnza“ u žalbi koju je usvojila američka administracija. Iz „Er Srbije“ su obećali da ćemo odgovore na pitanja, kao i njihovu rekaciju u vezi s odlukom američkih vlasti, dobiti danas.
Poslednji komentari
  • amer Vreme: 23.01.2014 08:04h

    air serbia nije srpska firma nego arapska a ameri nisu ludi da dozvole arapima da se sepure po americkom nebu i da podrzavaju mudzahedine i teroriste nisu svi budale i ne prodaju svi svoju zemlju kao srpski politicari, srbija je pocela polako da se prodaje i uskoro u srbiji nece biti mesta srpskom narodu

  • natasa Vreme: 23.01.2014 14:01h

    to je ta tzv postena americka konkurencija i slobodno trziste... klasican primer kako velike korporacije drze americku drzavnu administraciju u svom dzepu... smesno.. a nama prosipaju zahteve o liberalizaciji trzista (za svoje pulene).. u ovom svetu sve je nakaradno, samo coravi i glupi ne vide

  • mrga Vreme: 24.01.2014 02:14h

    naravno! a sta su ovi neotesani vlastodrzci pomislili, da ce to tek tako da prodje?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP