Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PUNE 33 GODINE TRAJE SPOR ZBOG IMOVINE LAZAREVAČKOG PEKARA

Sahranili i sudiju i svedoke!

Autor: Gane Đorđević | 14.03.2013 - 23:03:00h | Komentara: 3

Ni posle tri godine većanja, Apelacioni sud u Beogradu još nije stavio tačku na tridesettrogodišnji spor zbog zaostavštine poznatog lazarevačkog pekara Dragića Milovanovića, mada većina aktera s početka ovog suđenja za Ginisa već odavno nije među živima!

„Ne dam dedovinu!“:  Bora Milovanović

„Ne dam dedovinu!“: Bora Milovanović

Niko nije mogao ni da pretpostavi da će nakon Milovanovićeve smrti, 1979. godine, četvoro dece iz njegovog prvog braka na jednoj i njegova druga supruga i njihov sin na drugoj strani započeti jedan od „najzamršenijih“ sporova u istoriji srpskog pravosuđa.

Suđenje zbog osam ari placa i kuće od 100 kvadrata u centru Lazarevca započelo je još 1980. godine, kada je Dragićeva druga supruga Ivanka tadašnjem Opštinskom sudu u Lazarevcu uputila tužbu kojom je tražila da se utvrdi njen doprinos u sticanju imovine. Od početka suđenja već su umrli Branislav, Momir, Marija i Natalija, četvoro Dragićeve dece iz prvog braka, kao i jedan od četiri sudija koji je radio na ovom slučaju.

Dok Ivanka i njen sin ne žele da komentarišu ovaj riplijevski spor, pekarov unuk Bora Milovanović, jedan od najupornijih učesnika ovog maratonskog suđenja, tvrdi za „Alo!“ da od dedovine neće odustati ni po koju cenu.

Pekara zbog koje se spore već 33 godine

Pekara zbog koje se spore već 33 godine


- Otac mi je umro, a ja sam zaradio tumor zbog nepravde, ali ne dam kuću u kojoj sam odrastao i koja je kupljenja parama od miraza moje pokojne babe Melanije. Na ovom slučaju pokazale su se sve manjkavosti našeg pravosudnog sistema. Opštinski sud u Lazarevcu doneo je prvu odluku u ovom sporu tek 2000. godine, a ovaj reformisani ni posle tri godiine nije bio u stanju da konačno stavi tačku - jada se Momir.

Bora tvrdi da su zastupnici dedine druge žene, koristeći se pravnim finesama i nesavršenim pravnim sistemom, od suđenja napravili sprdnju. O kakvoj ujdurmi je reč Milovanović objašnjava primerom da je Ivanka tužila dedine potomke za nadoknadu troškova sahrane i podizanja spomenika čak 20 godina nakon njegove smrti.

- Deda je očigledno prozreo plan žene s kojom je živeo nakon smrti babe Melanije, pa je zbog toga još za života na lazarevačkom groblju sam sebi i svojoj majci Rosi podigao spomenik - u čudu zaključuje Bora.

Odlučiće Strazbur


Lazarevački advokat Mile Rankić, koji zastupa Boru Milovanovića, kaže da sudski troškovi u jednom od najdužih suđenja u istoriji srpskog pravosuđa iznose oko 800.000 dinara. On tvrdi da je Apelacioni sud bez ikakvog valjanog razloga vratio spise na dopunu. Borin advokat je uveren da će na kraju o zaostavštini pokojnog srpskog pekara ipak odlučivati Međunarodni sud u Strazburu.

Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 15.03.2013 03:53h

    baba melanija kriva za sve!

  • Hrast Vreme: 15.03.2013 08:16h

    Srbija, Srbije e pa sta, nista nece imati naslediti radi svoje tvrdoglavosti, bolje da su se dogovorili, Strazbur kome je jos donio nesto dobro? Dogovor i lijepa rijec kucu gradi, deda neka pociva u miru, unuci hoce da ga okrecu, nasa realnost.

  • bebica Vreme: 16.03.2013 21:40h

    ta je kuća u samom centru grada, iako polusrušena, sad taj plac mnogo vredi jer se može dati investitoru za izgradnju zgrade a takvih bukvalno pod svakom banderom u Lazarevcu ima .... ako samo pomenem da grade zgradu na 60ak kvadratnih metara oko trafo stanice biće vam jasno zašto je u tom gradi važan i skup svaki ar...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP