Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OPROŠTAJ OD LJAJIĆA, VESELINOVIĆA I BEBE

Sahranjeni novopazarski heroji

Autor: E.A. | 15.03.2015 - 15:08:00h | Komentara: 2

Doktor Dževad Ljajić i Miroslav Veselinović, koji su nastradali u padu helikoptera spasavajući bebu, sahranjeni su danas u Novom Pazaru. Sahranjeno je i stradalo novorođenče.

Sahrana Dževada Ljajića

Sahrana Dževada Ljajića | Foto: ALO!

Doktor Dževad Ljajić sahranjen je danas u 15 sati na groblju u Dugoj Poljani u Novom Pazaru.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović rekao je u nedelju da će porodici lekara Dževada Ljajića biti rešeno stambeno pitanja, dok će supruga Miroslava Veselinovića dobiti stalni posao.

Mahmutović je na komemoraciji u sali Opšte bolnice u Novom Pazaru rekao da će grad o njihovoj deci brinuti koliko bude mogao.
"Sinoć smo zahvaljujući razumevanju našeg privrednika, vlasnika kompanije `Kvele` rešili stambeno pitanje za porodicu Dževada Ljajića, dok će za Miroslavljevu suprugu Dobrilu će biti obezbedjen posao. Izražavamo veliko saučešće porodicama poginulih pilota, koji su takođe obavljajući svoju dužnost izgubili živote", rekao je Mahmutović.

Sahrana Miroslava Veselinovića

Sahrana Miroslava Veselinovića | Foto: Twitter/@UGljaninMirza

On je istakao da će se svi u tom gradu sećati ovih velikih ljudi, koji su žvot dali da pomognu pacijentu.
U ime kolektiva Službe anestezije i reanimacije doktor Nermin Duštinac rekao je da u Srbiji još ima ljudi koji su spremni da se žrtvuju za druge.
Danas je sahranjen i anesteziolog Miroslav Veselinović, u mestu Lukare, nadomak Novog Pazara.
Sahrani su prisustvovali generalni sekretar predsednika Srbije Nedeljko Tenjović, potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić, gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović, direktor novopazarskog Zdravstvenog centra (ZC) Mirsad Djerlek.

U užem krugu porodice u selu Slatina kod Novog Pazara, sahranjena je i beba koja je živela samo pet dana i tragično izgubila život u padu helikoptera u Surčinu.

Detetu su dali ime Šahin, po dedi, a sahrani je prisustvovao i bebin otac, koji je inače na izdržavanju kazne u KZP Niš.

– Porodica je potresena i zbog velikog gubitka i zbog tragedije. Zahvalni smo bolnici u našem gradu i državi na svemu što su činili kako bi pokušali da spasu dete. Jasno nam je da je cela bolnica bila na nogama i da su učinili sve što su mogli, ali Bog dao, Bog i uzeo – poručili su iz porodice Ademović.

Helikopter Mi17 srušio se u petak 22.30 časova u blizini aerodroma Nikola Tesla", pri čemu je poginulo sedam osoba. U toj tragediji živote su izgubili piloti major Omer Mehić i kapetan Milovan Đukarić, mehaničari letači zastavnici Nebojša Drajić i Ivan Miladinović, lekar Dževad Ljajić, anesteziolog Miroslav Veselinović i beba porodice Ademović iz Novog Pazara.


Posada helikoptera pošla je u spasavanje bebe koja se nalazila u sanitetskom vozilu, blokiranom zbog odrona na Ibarskoj magistrali kod Raške.

Poslednji komentari
  • Ivan Vreme: 15.03.2015 19:19h

    A majka deteta, d ali je stradala ili ne? U nekim vestima pise da je i ona poginula a u vecini pa i u ovoj vesti nje nema ni imenom ni u ukupnom zbiru zrtava.

  • nina Vreme: 16.03.2015 13:47h

    Slava im!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP