Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER PORUČIO

Sajt Peščanika napadnut s dve adrese, država nema veze s tim!

Autor: Tanjug | 03.06.2014 - 11:55:00h | Komentara: 12

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ustanovljeno da je sajt Peščanika bio "napadnut" sa dve adrese, ali da taj napad nema nikakve veze sa državom. Predstavnici OEBS-a nemaju nijedan jedini dokaz za primere cenzure koje su naveli, rekao je Vučić.

Premijer i lider SNS-a Aleksandar Vučić

Premijer i lider SNS-a Aleksandar Vučić | Foto: Marko Metlaš

Vučić je novinarima u Vladi Srbije rekao da je nakon svega što se dešavalo u poslednje vreme imao sumnji da je sajt Peščanika "napadnut i oboren", što se potvrdilo tačnim.
Ustanovljeno je, dodao je, i odakle su ti napadi došli, kao i da to nema nikakve veze sa državom.
Premijer je rekao da će država sve takve slučajeve ispitati i obelodaniti ko stoji iza njih.

Sajt Peščanika je napadnut sa dve adrese, rekao je premijer i dodao da u ovom trenutku ne može da kaže i koje su to adrese dok ne bude završena istraga.
Kada istraga bude završena javnost će dobiti kompletnu informaciju o tome, rekao je premijer.
Povodom inormacije objavljene na Peščaniku da je doktorska disertacija ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića plagijat, premijer je primetio da je nikad gluplje obrazloženje nije pročitao u životu.

"To je najgluplje nešto što sam pročitao u životu", rekao je Vučić i dodao da se sa tom konstatacijom složio i ministar prosvete Srđan Verbić.
Premijer je rekao da je taj napad, ako je već neko želeo da napadne Stefanovića, mogao da bude i mnogo pametniji, ali, dodao je, izgleda da je danas popularno napadati na ovaj način.
A na pitanje da li će ministar podneti ostavku ako se utvrdi da je Stefanovićeva disertacija ipak plagijat on podneti ostavku, Vučić je rekao:

"Nebojša će u tom slučaju sigurno znati šta treba da uradi".
Prema Vučićevim rečima, obaveza države da obezbedi uslove za rad i svih nevladinih organizacija civilnog društva i da će to važiti i za poverenika za informacije Rodoljuba Šabića i zaštitnika građana Sašu Jankovića, kao i na primer, Agencije za borbu protiv korupcije, iako, kako je rekao, odatle nije bilo pritužbi do sada.

Peščanik

OEBS nema dokaze za primere cenzure koje je naveo 

Vučić je rekao da je što se tiče izvinjenja koje je zatražio od OEBS-a za njega važno da se ustanovilo da je govorio istinu, da je bio u pravu i da predstavnici OEBS-a nemaju nijedan jedini dokaz za primere cenzure koje su naveli.
Vučić je rekao da je u razgovoru sa predstavnicima te organizacije šest puta puta postavio pitanje u vezi "druge strane", "Telepromptera", kao i bloga Blica i naveo da nije dobio nikakav odgovor, ali je dodao da je Blic bio korektan i da su im i sami rekli da to nema veze sa cenzurom.
On je rekao da su se u razgovoru usaglasili da cenzure ne sme biti i da će država Srbija preduzeti sve mere kada je recimo u pitanju sajt Peščanika koji je ovih dana bio napadnut.
Kako je rekao, sagovornicima u OEBS-u je poručio da će država sve takve slučajeve da ispita i obelodani ko, kako i zasto stoji iza njih.
Na kraju Vučić je zapitao i kako je to uopšte država Srbija mogla da napadne sajtove "Telepromtera" i kako je skinula blog sa Blicovog sajta i dodao da je to pitao i njih i da je odgovor bio "tuc-muc".
Vučić je rekao da je odgovor bio slican onome što je rekao i poverenik Rodoljub Šabić - o tome da je bilo pritisaka, ali da ne mogu da se iznesu.
"E, takvi su odgovori. Ponosan sam na činjenicu što Srbiji nisu mogli da pokažu i dokažu", rekao je Vučić.
Poslednji komentari
  • Zoki Vreme: 03.06.2014 12:23h

    Za koga radi taj Pescanik i ko ga placa?....Vreme je da se o tome konacno povede istraga.Raditi protiv drzave javno i nikome nista....Svasta!

  • Bona Vreme: 03.06.2014 13:05h

    Neko je uspeo u svojoj nameri da kompromituje Vladu.

  • Kaffa Vreme: 03.06.2014 13:05h

    A mi smo naivni ...

  • Kotur Vreme: 03.06.2014 13:06h

    Narod ume da prepozna kada se nesto namesta.

  • Liba Vreme: 03.06.2014 13:07h

    Vucic se bezveze nervira, ocigledno je ovo delo Djilasovca.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP