Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DAČIĆ OTKRIO NEKE OD NAJPOTRESNIJIH TRENUTAKA U ŽIVOTU:

"Sakrio sam se i plakao kada su mi rekli da mi je sin bolestan!"

Autor: Informer | 05.04.2014 - 15:15:00h | Komentara: 12

Lider SPS i premijer vlade u ostavci Ivica Dačić otkrio je da je zbog bolesti sina Luke razmišljao da se svojevremeno povuče iz politike.

Dačić sa decom Foto: Oliver Bunić

Ivica Dačić sa porodicom | Foto: Oliver Bunić

Dačić je opisao kako su on i njegova supruga Sanja godinama patili zbog pogrešne dijagnoze koju su lekari postavili Luki.


- Ne možete ni da zamislite kako sam se osećao u tim trenucima. Kad je Luka pre desetak godina bio bolestan, razmišljao sam o tome da napustim politiku. Njemu je neko morao da se posveti po ceo dan. Zbog lekova koje je uzimao imao je problema s disleksijom i disgrafijom. Bio mu je potreban specifičan prilaz kada je reč o učenju i igranju. Bio je različit od druge dece. Kada sam video kako mu se ruke tresu dok drži čašu, srce mi se cepalo. Otišao bih u drugu sobu i skriven od svih bih plakao kao malo dete. S njim je neko morao da radi individualno, ali meni obaveze to nisu dozvoljavale. Niko nije ima obzira prema meni, jer nije znao kroz kakvu dramu prolazim na privatnom planu. Ozbiljno sam se dvoumio da batalim sve u šta sam uložio znanje i energiju i ostanem uz svoje dete.
Premijer objašnjava da je njegov sin doživeo fras kad je bio mali i da su za njegovo kasnije pogoršano zdravstveno stanje odgovorni lekari, mada priznaje da je Luki prilično odmoglo i to što je sin Ivice Dačića:

- Imali smo problema s lekarima. U pitanju je bila pogrešnja dijagnoza i pet godina je pio pogrešne lekove. Verovatno je i to posledica mog imena i prezimena. Lekari su te lekove prepisivali iz predostrožnosti, po principu “bolje da damo nego da posle budemo krivi”. Ti lekovi su mu odmogli jer su mu usporavali sve aktivnosti. Dijagnostikovali su mu potencijalnu epilepsiju i dali mu da pije lekove koji su mu umanjivali psihičku aktivnost. Onda sam ga odveo u London. Nakon pregleda kod tamošnjih lekara prestao je da pije lekove. Rekli su mu da je data pogrešna dijagnoza i da ima sasvim drugi sindrom, koji bi trebalo da nestane u pubertetu. Reč je o povećanoj aktivnosti u spavanju. Do njegove osamnaeste godine moramo da obraćamo posebnu pažnju na njega i da ga vodimo na kontrole.

Lider SPS je o svom teškom periodu pričao u svojoj omiljenoj kafani “Sokače” u koju je došao nasmejan sa ćerkom Andreom (9) i sinom Lukom (15).
Razgovor o deci i porodici započeo je pričom o tome da je Luka ratno dete, jer je njegova supruga Sanja za vreme bombardovanja trudnoću provela u skloništu, gde ju je redovno posećivao:

Dačić sa decom Foto: Oliver Bunić

Dačićev sin Luka pet godina pio pogrešne lekove | Foto: Oliver Bunić

- Ona je poslednja tri meseca trudnoće provela u skloništu. Od marta meseca, pa do porođaja. Luka je ratno dete. Kad god prođe pored ruševina od NATO bombardovanja, opsuje.

Dačić kaže da je bio zabrinut za zdravlje svoje supruge i bebe:
- Bojao sam se kako će stres uticati na nju i bebu. Zbog tih nesrećnih okolnosti Luka se i rodio ranije. Po terminu je trebalo da bude Lav u horoskopu, a rođen je kao Rak. Sećam se i jedne anegdote. Moja žena je jedan dan iznenada rekla: “Jao, pukao mi je vodenjak”, a ja joj odgovorio: “Pa ne može, nije ti još termin.”

Kada je premijer upitan da li mu nedostaju deca, budući da je često van kuće, pre njegovog odgovora ubacila se Andrea koja je rekla:
- Meni nedostaje sestra.
- Ali dušo, mama neće – rekao joj je Ivica nežno i objasnio svima kako se sad zbog toga našao u škripcu:

- Mama neće i ja ne znam kako da je ubedim – zaključio je uz opšti smeh, a potom se požalio kako deca teško doživljavaju njegovo odsustvovanje:

- Sad sam s porodicom bio tri dana u Londonu. Deca su mi tad rekla nešto što najbolje opisuje koliko ja nedostajem njima i koliko oni nedostaju meni: “Ne možemo da verujemo da si došao s nama.” Oni prosto ne pamte kad smo zajedno negde otišli. Godinama nismo zajedno otišli na letovanje. Ima sigurno tri - četiri godine. – požalio se lider SPS.
 
Poslednji komentari
  • DARE Vreme: 05.04.2014 16:17h

    zalosno je to ali ivice morao si znati da ti je taj posao rizican i da ce ti deca sutradan ziveti uz policiju..dzaba takav zivot.........

  • peki Vreme: 05.04.2014 16:52h

    e moj brale .ti si svom detetu pomogao i dobro je to a znas li koliko roditelja place svaki dan, koji nemogu svoju decu da vode u london,koje kriv, sve sto je vredelo od lekara i ostale inteligencije otislo van srbije,dali je ostala strucnost u srbije....neverujem.

  • Ceca Vreme: 05.04.2014 18:29h

    Premijer očito nije upućen kako živi narod u Srbiji! Mnogi roditelji ne viđaju svoju decu jer odu u Rusiju,Afriku,hiljadama kilometra da rade najteže fizičke poslove da bi prehranili porodicu. Zato što u srbiji nema leba za poštene ljude i radnike, a Ivicina porodica sigurno ne oskudeva ni u čemu, za razliku od velike većine građana Srbije koja jedva preživljava baš zahvaljujući političarima unazad 20 godina!

  • BgBoy Vreme: 05.04.2014 18:36h

    E pa zbog bavljenja politikom i odsustva od porodice ste krivi sami sebi! Ali isto tako ste krivi i građanima, jer mi ispaštamo zbog vaše politike ni krivi ni dužni !

  • Cernokosa Vreme: 05.04.2014 18:39h

    Dačić se plaši da ne izgubi vlast. Spreman je na sve, samo da bude deo nove Vlade

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP