Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! OTKRIVA: EVO KO NAM JE DO JUČE KONTROLISAO JAVNE NABAVKE

Sam sebi dodelio državni
automobil 24 sata dnevno!

Autor: Ivan Ninić | 01.04.2013 - 15:34:00h | Komentara: 3

Borislav Galić, doskorašnji predsednik Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, dok je bio na čelu te institucije, sam je sebi dodelio službeni automobil na stalnu upotrebu, otkriva „Alo!“.

Borislav Galić

Borislav Galić

Borislav Galić, doskorašnji predsednik Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, odluku potpisao tri meseca nakon što je taj organ kupio nove „škodu superb” i „pežo 308”
Kako saznajemo, Galić je 21. oktobra 2011. doneo i potpisao odluku o uslovima i načinu korišćenja službenih vozila Republičke komisije. U odluci piše da se službena vozila mogu koristiti „za obavljanje službenih poslova i zadataka iz delokruga rada komisije, kada je to neophodno zbog hitnosti posla, vremenskih uslova za izvršenje i drugih opravdanih okolnosti, kao i za reprezentativne i protokolarne potrebe organa na teritoriji grada Beograda i eventualno van teritorije grada“.

Međutim, od ovih pravila, koje je samostalno propisao, bez ikakvog obrazloženja predsednik komisije je sam sebe izuzeo!

Škoda Superb

Škoda Superb | Foto: Andrej Isaković

Pežo 308

Pežo 308 | Foto: Andrej Isaković

- Pravo na stalnu upotrebu službenog vozila Republičke komisije ima

Galić bez komentara,
Varinac na čelu Komisije!

„Alo!“ je pokušao da od Borislava Galića dobije komentar u vezi sa odlukom da sam sebi dodeli službeno vozilo na stalnu upotrebu, ali on nije bio raspoložen da odgovari na naša pitanja. Njemu je inače 26. marta ove godine prestala funkcija predsednika Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki. Odlukom Skupštine Srbije, ovaj državni organ će u narednih pet godina voditi Saša Varinac, koji je za tu funkciju dobio najviše bodova na javnom konkursu. Varinac je od 2003. bio zaposlen u Upravi za javne nabavke.

predsednik Republičke komisije - piše u Galićevoj odluci do koje je došao „Alo!“.

Istim dokumentom Borislav Galić je utvrdio da članovi i sekretar komisije mogu za službene potrebe koristiti vozilo po njegovom odobrenju, dok ostali službenici za to moraju da imaju odobrenje sekretara komisije. Interesantno je da je tri meseca pre nego što je predsednik Republičke komisije sam sebi dodelio vozilo na stalnu upotrebu taj organ za službene potrebe kupio „pežo 308“ i „škodu superb“.

Inače, ovo nije prvi skandal koji prati Borislava Galića, koji je 2010. godine izabran za predsednika komisije. Predlog za njegov izbor tada je bezuspešno bio osporavan od strane medija i pojedinih vladajućih partija. SPO je Galića optuživao da je „učestvovao u nabavci lažnih pasoša za ubice sa Ibarske magistrale“.

Galić

Galić je devedesetih godina bio šef kabineta načelnika DB-a, a potom i javni tužilac. Bio je i pomoćnik direktora „Gradske čistoće”, direktor u preduzeću „Minel“ i pomoćnik direktora u firmi „Geneks apartmani“.

U 2013. pet puta više novca za gorivo!
U ovoj godini Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki planira da za kupovinu goriva za službena vozila potroši čak pet puta više novca nego što je za istu namenu utrošeno prethodne godine.
- U finansijskom planu za 2013. godinu sredstva u iznosu od 1,2 miliona dinara planirana su za nabavku goriva za potrebe službenih automobila Republičke komisije, a imajući u vidu očekivane proširene nadležnosti Republičke komisije u pogledu kontrole kod naručilaca na celoj teritoriji Republike Srbije - piše u odgovoru koji je „Alo!“ dobio od sekretara Komisije Zvezdane Rajović.

Poslednji komentari
  • Милица Vreme: 01.04.2013 18:54h

    Па сви локални фићфирићи се возе 24 сата у службеним колима, све са таштама и стринама, ако је Галићу ауто највећи грех, ми смо добро и прошли!

  • Драгомир Vreme: 02.04.2013 05:54h

    Куј,бре,неје за себе вала није ни за друге!

  • saw Vreme: 02.04.2013 11:20h

    ne znam ni jednog direktora koji sluzbeni auto ne koristi non stop

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP