Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAJČUVANIJA TAJNA

Samo jedan čovek zna gde je zakopan Draža!

Autor: Alo.rs | 15.05.2015 - 23:32:00h | Komentara: 7

U Srbiji danas postoji samo još jedan živi svedok streljanja komadanta Jugoslovenske vojske u otadžbini, đenerala Dragoljuba Draže Mihailovića 17. jula 1948. godine!

Dragoljub Mihailović

Dragoljub Mihailović

Reč je o penzionisanom pripadniku državne bezbednosti, starom 91 godinu, koji živi u manjem gradu u unutrašnjosti. On je kolegama u BIA pre nekoliko godina detaljno opisao mesto na kojem je Mihailović zakopan.

Njegov iskaz se nalazi u sefu BIA i biće objavljen posle njegove smrti.

Presudu komunističkog suda na osnovu koje je streljan Mihailović u četvrtak je poništio Viši sud.

Sagovornici "Informera" tvrde da je ovaj svedok pristao da svedoči samo pod uslovom da detalji budu objavljeni posle njegove smrti.

- Ništa od toga još nije objaljeno jer je uslov kolege koji je svedočio da se ništa ne objavljuje pre njegvoe smrti. Njega, naime, pravila službe i zakletva koju je položio ovavezuju na ćutanje. Kad umre, sve će biti obelodanjeno - tvrdi izvor ovih novina.

Niko u BIA nije želeo da zvanično komentariše ova saznanja. Bivši državni sekretar Slobodan Homen, koji je svojevremeno bio član državne komisije za otkrivanje groba Mihailovića, potvrdio je da postoji živi svedok, ali nije mogao da kaže ništa više.

Poslednji komentari
  • kobasica srbije Vreme: 16.05.2015 00:02h

    Deda ili pričaj gde je Draža ili će ti neko od četnika pomoći da što pre saznamo istinu, bolje reci pa živi koliko hoćeš.

  • ројалиста Vreme: 16.05.2015 10:28h

    О каквој се ритуалној секти ради то и овде видимо, бацали су живе људе по јамама, свештенике спаљивали а војводе ЈВуО убијали са заклетвом да им се никад за гроб не сазна. Опака црвена секта и питање је да ли ћемо се икад излечити од оваквих црвених умоболника

  • Lune Vreme: 16.05.2015 13:13h

    Otrcani trikovi, kada umre opet ce neki "dezurni tarabic" da da izjavu za medije..? ................................................................................................................................................ General Dragoljub - Draža Mihailović (1893-1946) nema grob! Naime, kako za „Alo!“ tvrdi penzionisani general JNA Stevan Mirković, Draža je posle streljanja 1946. godine kremiran, a njegov pepeo je rasut! Kako tvrdi general Mirković, to je bila obaveza koju je tadašnja Federativna narodna republika Jugoslavija (FNRJ) preuzela kao članica Ujedinjenih nacija! Kako za „Alo!“ objašnjava general Mirković sudbina na smrt osuđenog generala tada je bila poznata svakome. - Ma to je informacija koja se odavno zna... On je streljan 1946. i kremiran, a pepeo je rasut. U pitanju je bilo poštovanje odluke Ujedinjenih nacija, po kojoj ratni zločinci posle izvršenja smrtne kazne kremirani, da ne bi imali koji će pohoditi sledbenici njihove zločinačke politike -

  • boro Vreme: 16.05.2015 13:43h

    neka si ti živ i zdrav još 200 god......hahaaaaaaaa

  • Dragan Vreme: 16.05.2015 14:06h

    Ovo prezime "Homen" mi baš uliva "poverenje" da će se doći do prave istine !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP