Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KOMŠIJE, PRIJATELJI I VRŠNJACI MALE TIJANE, KOJA IDE NA OPERACIJU SRCA U SAD, PORUČILI ZA ALO!:

Samo Tića
da nam se vrati!

Autor: R. K. - A. M. | 05.04.2013 - 13:33:00h | Komentara: 1

„Transplatacija za Tiću! Traplastacija, trasplacija!“ vikali su juče uglas, mešajući slogove i slova, prvaci iz Osnovne škole „Ivo Andrić“, inače drugari iz razreda Tijane Ognjanović, osmogodišnje Beograđanke čija je borba za život i prikupljanje novca za transplantaciju srca u Hjustonu, Americi, podigla na noge celu Srbiju, ali i region.

Tijana Ognjanović

Drugari iz odeljenja OŠ „Ivo Andrić“ | Foto: Nebojša Marković

„Alo!“ je juče posetio školu u koju ona ide, kao i kraj u kojem mala princeza živi. Tijanini drugari iz odeljenja dizali su ručice gotovo istovremeno kako bi joj nešto poručili ili nam ispričali šta su sve učinili da joj pomognu da se što pre operiše i vrati među njih.

- Ja sam samo hteo da kažem da sam tužan što Tijana nije tu sa nama - izjavio je jedan mališan, dok su ostali dodali: „Prodavali smo čestitke, pravili figure od gipsa, pevali u horu. Stalno mislimo na nju! U razredu je svi vole i jedva čekamo da nam se Tića vrati!“

Jasmina Milićević, Tijanina učiteljica, kaže da je miljenica odeljenja i pored bolesti bila odličan đak.

Tijana Ognjanović

Tijana je naše srce: Njeni vršnjaci | Foto: Nebojša Marković

- Baš zato što nije mogla da pohađa školu kao i ostala deca, Tijana se trudila

BRUKA

Opština Stari Grad zabranila decida pevaju za malu Beograđanku!
Umesto da se priključe sveopštoj humanitarnoj akciji, koja je odavno prevazišla granice ove zemlje, opštinari iz Starog grada odlučili su da deci i prijateljima Tijane Ognjanović ne omoguće da održe koncert u Knez Mihajlovoj ulici zakazan za 13. april. Iz opštine smo juče ostali uskraćeni za odgovor.

da bude skoro savršena u svim predmetima. Zbog zdravstvenog stanja nije išla u vrtić, pa su predškolsko i prvi razred za nju predstavljali prvi susret sa kolektivom - priča učiteljica i dodaje da je mala Beograđanka bukvalno primorala roditelje da je upišu u školu, iako je bila izuzetno krhkog zdravlja.
- S njom u školi je uvek bio neko iz njene porodice. Deka, baka ili mama. Nosili su je, jer Tijana bukvalno nije smela da napravi više od pet koraka kako ne bi ugrozila svoje zdravlje. Njena želja za školom je toliko velika da je, iako jako bolesna, tražila da ostane na svim časovima u školi - priča za „Alo!“ njena učiteljica i dodaje da se Tijana uvek trudila da joj sveske budu savršene i da sve uradi bez greške.

Do sada prikupljeno 300.000  evra, a potrebno je ukupno  790.000 evra: Tijana Ognjanović

Podrška cele Srbije u borbi za život: Tijana Ognjanović: Tijana Ognjanović

Malena na školske odmore nije odlazila, a kako ne bi bila sama, uvek su dva učenika ostajala sa njom.

- U sećanju mi je ostala situacija kada smo slavili jedan dečji rođendan. Deca su sedela u učionici u krugu, a Tijana je sa bakom i sa mnom sedela u kabinetu koji je povezan sa učionicom i jela. U jednom momentu videla sam Tiću kako je skočila i potrčala svom snagom da sedne na praznu stolicu. Ostala je bez daha, ali bila je presrećna što je sa drugarima - navodi naša sagovornica. Jedino dete iz razreda koje je Tijanu poznavalo još iz predškolskog je Nikolina Kovačić, ćerka Sandre Kovačić, koja je pokrenula veliku humanitarnu akciju za pomoć maloj devojčici.

Tijana Ognjanović

Učiteljica Jasmina Milićević i Sandra Kovačić, koja je pokrenula
humanitarnu akciju | Foto: Nebojša Marković

- U školici sam stalno viđala kako Tijanu nose uz stepenice u učionicu i do toaleta kad treba da opere ruke. Jednog dana nam je učiteljica ispričala zbog čega je to tako. Objasnila nam je da je Tijana mnogo bolesna i da postoji mogućnost da umre - ispričala nam je mala Nikolina, a njena majka Sandra ističe da je Nikolina praktično pokrenula akciju.

Tijana Ognjanović

Drugari vole Tiću  | Foto: Nebojša Marković

- Živimo u vrlo skromnim uslovima, a sama pomisao da se tako nešto moglo desiti i mom detetu naterala me je na akciju - kaže žena koja je, da bi pomogla Tijani, poslala 2.700 i-mejlova na sve moguće adrese.

Tijana Ognjanović

Tijana Ognjanović | Foto: Nebojša Marković

Pored prijatelja i komšija, za Tijanu je prethodnih dana ustala cela Srbija, pa će tako posetioci 18. međunarodnog sajma hortikulture imati priliku da doniraju pomoć na Beogradskom sajmu. Povodom humanitarne akcije, u utorak uveče organizovano je vanredno izbacivanje jednog ukućanina iz kuće Velikog Brata, a sav prihod od glasanja namenjen je za operaciju srca male Tijane. Prikupljeno je 1.929.020,11 dinara bez PDV-a glasovima iz skoro svih zemalja u regionu. Najavljene su i donacije od više predstava, dok će grupa književnika i izdavača organizovati 7. aprila humanitarnu akciju „Tijani, od srca“.

Račun i broj za pomoć
„Telekom Srbija“ aktivirao je i humanitarni SMS broj 3243, za prikupljanje pomoći za Tijanu. Cena poruke iznosi 100 dinara. A samo je do srede do ponoći poslato oko 52.000 poruka.
Tijana Ognjanović, Roze Luksemburg 35, 11000 Beograd, Srbija: Dinarski račun: 205-9011004816395-73 Devizni račun:
SWIFT: KOBBRSBG; IBAN: RS35205903101860366239

Povezane vesti:

Poslednji komentari
  • Bane Vreme: 05.04.2013 19:29h

    Srce malo. Samo da sve bude kako treba. Svaka čast svima koji su pomogli! Tico, ne daj se!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP