Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VLAST ZABRANJUJE GRADNJU NOVOG SPOMENIKA KOD PREŠEVA

Samo vi gradite, država će ga rušiti!

Autor: S. V. | 04.04.2013 - 08:02:00h | Komentara: 2

Memorijalni kompleks u selu Oraovica kod Preševa posvećen osmorci pripadnika OVPBM koji su ubijeni u sukobu sa snagama bezbednosti Srbije maja 2001. će biti srušen ukoliko lokalne vlasti za njega ne pribave sve potrebne dozvole od države kažu za “Alo!” u vrhu vlasti!

Vlast  zabranjuje gradnju novog spomenika kod Preševa

Vlast zabranjuje gradnju novog spomenika kod Preševa

Spomenik koji bi trebalo da se nalazi u centru kompleksa je, kako saznajemo, još jesenas preko noći prebačen sa Kosova u kuću jednog Albanca u ovom selu.

Naš izvor iz vrha vlasti u Beogradu kaže da niko od lokalnih vlasti od države do sada nije tražio dozvolu za gradnju spomenika.
- Ukoliko ne pribave bozvolu, spomenik će biti srušen ili uklonjen kao i onaj koji je nedavno Žandarmerija izmestila iz centra Preševa na drugu lokaciju.
Dakle, ako bude postavljen bez odobrenja nadležnih organa, biće im naloženo da ga uklone u roku od pet dana. Ukoliko to ne učine, pripadnici Žandarmerije će to uraditi po nalogu Minisatrstva pravde. Albanci mogu da pribave dozvole na lokalnom nivou, ali je sigurno da je neće dobiti od Zavoda za zaštitu spomenika u Nišu, bez čije saglasnosti on mora biti srušen ili uklonjen - objašnjava naš sagovornik.

Prema najavama lidera Albanaca sa juga, izgradnja kompleksa koji se gradi na 3.000 metara kvadratnih, koštaće preko 100 hiljada evra. Spomenik će biti visok 16 metara, imaće osam grobnica. Kamen temeljac su početkom novembra prošle godine postavili predsednik opštine i predsednik skupštine opštine Preševo, a završetak celokupnog spomen kompleksa trebalo bi da bude završen u maju iduće godine.
Naš sagovornik iz bezbednosnih službi, tvrdi da Albanci planiraju spomenik da postave do 15. maja ove godine.

- Prema podacima s kojima raspolažemo spomenik je već urađen i nalazi se u podrumu jednog Albanca u selu Oraovica. Spomenik je sa Kosova prebačen još jesenas. Nemoguće je brzo izgraditi ceo kompleks, jer su radovi još uvek u gruboj fazi, ali naše informacije govore da oni nameravaju da spomenik postave do sredine maja - otkriva izvor „Alo!“.
Poslednji komentari
  • ana Vreme: 04.04.2013 16:35h

    a da ne bi da pošten svet plaća rušenje divlje gradnje tih terorista koji su u svemu protiv države sem kad primaju plate i penzije od njih.Savko rusenje se plaća. Plus sleduje i kazna novčana

  • ana Vreme: 04.04.2013 16:38h

    ovo će nam se svaki dan dešavati ako bi nedajBoze bili u Evropi. Evropa podržava javašluk.Dabogda joj podigli spomenik kod Ajfela.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP