Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POLICIJA ISPITUJE KO JE POZVAO HITNU POMOĆ U KP ZAVOD NIŠ

Sanitet došao u zatvor pre Novakovića!?

Autor: Branko Janačković | 30.01.2015 - 09:31:00h | Komentara: 3

Funkcioner SPS-a Igor Novaković, uhapšen u velikoj korupcionaškoj aferi sa još pet osoba, hospitalizovan je na Kardiološkoj klinici KC Niš zbog srčanih tegoba, jer mu je pozlilo posle saslušanja u tužilaštvu.

Kazneno popravni zavod

Kazneno popravni zavod | Foto: K. Kamenov

Niška policija, međutim, započela je istragu o tome kako je došlo do toga da se vozilo Hitne pomoći stvorilo pred kapijom KP zavoda u Nišu iako ih niko od državnih organa nije pozvao!? Da stvar bude čudnija, Novaković u momentu dolaska saniteta uopšte nije bio unutar zidina niškog zatvora već na saslušanju u tužilaštvu.

- Sanitet je došao na kapiju zatvora. Medicinski radnici su rekli stražarima da su dobili poziv zbog Novakovića jer mu je pozlilo. Začuđeni stražari su im rekli da ih niko nije zvao. Posle pet minuta, pojavilo se policijsko vozilo koje je dovezlo Novakovića sa saslušanja u tužilaštvu. Lekari su ga pregledali u prostorijama policijskog pritvora, i prebacili u KC Niš zbog srčanih tegoba - kaže za naš list izvor blizak istrazi.

U Višem javnom tužilaštvu, gde je Novaković pre toga saslušavan, kažu da je davanje izjave proteklo bez problema.

- Pre nego što je počelo saslušanje ponuđen mu je lekarski pregled ukoliko ima neke zdravstvene tegobe, što je on odbio. U toku saslušanja, imao je napad kašlja pa je ponuđeno da se prekine davanje izjave ali je i to odbio, rekavši da želi da da odbranu. Posle saslušanja, napustio je prostorije tužilaštva normalno u pratnji policije. Iz tužilaštva niko nije zvao Hitnu pomoć - kaže portparol Višeg tužilaštva Vladimir Stanojević.

Muljao bez  tendera: Igor Novaković

Igor Novaković | Foto: Konstantin Kamenov

Budući da je iz niškog zatvora policiji prijavljeno da je došla Hitna pomoć da pruži pomoć Novakoviću, a da ih niko nije zvao, odmah je započeta istraga. Zatraženi su snimci sa video nadzora u niškom zatvoru nakon čega će biti zatražene i ostale relevantne informacije od Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, u kojem juče nisu želeli razgovor sa medijima.

- Sve podatke ćemo dostaviti policiji tako da sve informacije možete da dobijete od njih - kaže direktor Hitne pomoći Saša Milutinović.

Novakovića je u toku noći između srede i četvrtka obezbeđivala policija, a od juče pred njegovom sobom dežura zatvorska straža jer mu je određen pritvor. Stražari ne dozoljavaju da mu priđe niko bez odobrenja tužilaštva, osim dežurnih lekara i medicinskog osoblja.

- Pacijent je primljen 28.januara oko 15 časova pod sumnjom na srčano oboljenje. Neke analize su urađene, neke se očekuju da pristignu, ispitivanje je u toku. Trenutno je stabilan i nema tegobe, ali se pre dva sata žalio na bolove u grudima - rekao je juče dežurni lekar na Kardiologiji Miodrag Damjanović.
 
Poslednji komentari
  • marko Vreme: 30.01.2015 12:05h

    SPS lopina, a nije mu pozlilo dok je krao i trošio.

  • sax Vreme: 30.01.2015 14:13h

    OLIČENJE NAŠE STVARNOSTI,verovatno mala plata pa da doglavi da bi preživeo,,,,,,moreeee!!!!!!!!!!

  • deki Vreme: 31.01.2015 08:53h

    Dali mi mozemo nesto uraditi normalno,kazu nisu oni odgovorni pa ako ti neko odradi bilo koji posao ti kao poslodavac to proveris pa onda platis ili u ovom slucaju postavis nasred auto puta

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP