Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

FILIP MRKIĆ (11) O SVOJOJ UMRLOJ LJUBAVI IZ BOLNICE

Sanjam da je na nebu srećna (POTRESAN VIDEO)

Autor: Gane Đorđević | 28.04.2015 - 14:35:00h | Komentara: 1

- Nema više moje Anastasije. Često je sanjam. Samo se gledamo i držimo se za ruke. Uvek se osmehuje. Mora da je tamo gore lepo čim se ona stalno smeje - zamišljeno, gledajući u jednu tačku priča 11-godišnji Filip Mrkić iz Svrljiga, prisećajući se svoje prve i najveće ljubavi, koju je prerano izgubio.

Ostavila mi je latice  na krevetu kad sam  zbog bolova otišao u  ambulantu. Te latice me sada čuvaju od bolesti

Ostavila mi je latice na krevetu kad sam zbog bolova otišao u ambulantu. Te latice me sada čuvaju od bolesti

Filip i Anastasija Trajković upoznali su se u bolnici, na dečjoj klinici za hematologiju u Nišu. On se razboleo od leukemije, a ona od retke vrste tumora sinusa. Ležali su u bolničkoj sobi jedno naspram drugog. A onda su se jednog dana zaljubili. Kada im je bilo najteže, spavali su zajedno, a kad su zbog terapije morali da budu razdvojeni, pisali su jedno drugom ljubavna pisma... Ostalo je sećanje na nju.


- Mnogo sam je voleo. Moja Anastasija je bila najlepša devojčica na svetu. Sada mi nedostaje. Jako! Zato volim da je sanjam. Ujutru mi se čini kao da smo ponovo bili zajedno - stidljivo, brišući suze tužno, gotovo šapatom govori Filip.

On još uvek čuva sva ljubavna pisma koja je dobio od svoje najveće ljubavi. Među njima su i osušene latice crvene ruže kojima je Anastasija posula njegov krevet dok je on bio na kontroli.

- Ostavila me je latice na krevetu kad sam zbog bolova otišao u ambulantu. Latice me sada umesto nje čuvaju od bolesti - držeći na malenom dlanu osušene ružine listiće uvereno kaže sićušni dečak.

Filip i Anastasija su u bolnici proveli pet meseci i za to vreme su bili podrvgnuti veoma agresivnoj terapiji. Ljubav im je pomagala da istrpe velike bolove i mučninu. Nažalost Anastasija je preminula 7. aprila prošle godine. Imala je samo 10 godina. Filip je preboleo leukemiju.

Porodica Atanasov

Porodica Atanasov

Srbijo, pomagaj!


Atanasovima je potrebno sve, odeća, obuća, hrana, pristojan smeštaj. Pomozi Srbijo, Filipu i njegovoj prodici. Atanasovi imaju plac, a opština će obezbediti projekat i dozvolu za gradnju. Svi koji žele da pomognu mogu priloge da uplate na žiro-račun 325930080003283 626 u OTP banci. Za sve informacije pozovite Tanju Lazarević na 064/42-77-634.

Poslednji komentari
  • Ruzica Ilic Vreme: 28.04.2015 17:18h

    Moja pokojna nepokretna majka Nada Kajzer je bila korisnik gore navedenog doma. Ovim putem zelim da se zahvalim osoblju na izuzetno profesionalnoj pomoci i nezi. Zao mi je sto neko na ovaj nacin pokusava da ih degradira.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP