Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NA TAPETU ZBOG INCIDENTA U TIRŠOVOJ

Šapić pod lupom policije!

Autor: M. Dudvarski - D. Ćuruvija | 09.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 11

Prvo osnovno tužilaštvo zatražilo je od policije da prikupi potrebna obaveštenja u vezi sa incidentom koji je 10. marta izazvao Aleksandar Šapić (35) u Dečjoj klinici u Tiršovoj u Beogradu, kada je vikao na medicinsku sestru i pretio da će da prebije osoblje klinike, saznaje “Alo!”.

Aleksandar Šapić

Aleksandar Šapić | Foto: Rajko Ristić

- Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu dostavljen je izveštaj PS Savski venac u vezi sa događajem i postupanjem Aleksandra Šapića u Dečjoj bolnici u Tiršovoj ulici. Po nalogu tužilaštva, u toku su provere navoda iz izveštaja kako bi se videlo koje će mere eventualno biti preduzete povodom ovog događaja - rečeno nam je u tom tužilaštvu.


Šapić je tog dana oko 17 časova u Dečju kliniku u Tiršovoj sa suprugom doveo svog sina M. Š., starog 17 meseci, kome nije bilo dobro. Sestra Milica Ilić je ispričala da je prišao šalteru na pedijatriji da se prijavi, a kada ga je zamolila da se pomeri kako bi i drugi mogli da priđu, Šapić je, kako ona tvrdi, počeo da viče.

- To je razbesnelo Šapića, koji je pokušao na silu da uđe iza pulta, pa je počeo da me psuje i viče: “Videćeš ti, razbiću i tebe i sve!”. Bila sam prisebna i pozvala sam obezbeđenje. Krenuo je na mene, ali ga je obezbeđenje u tome sprečilo - ispričala je Ilićeva, koja je navela da je dete imalo temperaturu i da nije bilo životno ugroženo, kao i da je prijem urađen po proceduri.

Jedan od očevidaca kaže za “Alo!” da je prvi čovek opštine Novi Beograd vikao: “Je ‘l vi znate ko sam ja. Vi ovde ništa ne radite. Sve ću da vas prebijem.”

- Međutim, mladić iz obezbeđenja mu je prišao i rekao: “Ako hoćeš nekog da prebiješ, prebij mene, ali nećeš time rešiti problem. Ovde ima mnogo bolesne dece”. Pozvana je policija Savskog venca, koja je smirila situaciju i sačinila izveštaj o incidentu. Izjave o slučaju napisalo je i osoblje, koje je imalo bliski susret sa Šapićem - kaže sagovornik “Alo!”.

„Ponovo bih učinio isto”


Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd, za “Alo!” je ranije potvrdio da je došlo do incidenta i dodao da to što je on preživeo u Tiršovoj ne bi trebalo nikome da se dogodi.
- Kada je mom detetu pozlilo, žena, koja je pred porođajem, i ja seli smo u automobil i odvezli dete u Tiršovu. Na šalteru hitne službe rekao sam sestri da neko preuzme dete, a ja ću da ostanem i dajem neophodne podatke. Sestra je rekla da se pomerim, sačekam. Na rukama mi je dete u strašnom stanju i ne dao bog nikome to da doživi. E, onda sam urliknuo. Ne znam ni šta sam vikao. To je trajalo 15 sekundi! Došla je doktorka i uzela dete - ispričao je za “Alo!” Šapić. On je naveo da bi ponovo učinio isto.

Poslednji komentari
  • roditelj Vreme: 09.04.2015 08:23h

    podrska!

  • voja Vreme: 09.04.2015 09:12h

    sta reci...dziber bahati!!

  • EnkooknE Vreme: 09.04.2015 09:46h

    Podrška Šapiću i svakom roditelju. I sam sam roditelj, pa nailazim na nerazumevanje sestara... Čekajte... Ta reč im ispada iz usta čim zinu.

  • Pera Vreme: 09.04.2015 10:15h

    Da li gospodin ide u Tirseovu kada nema sta da radi? Pa svi koji se tu nalaze i cekaju imaju isti problem ali misli da on ima vece pravo od ostalih

  • sasa Vreme: 09.04.2015 10:18h

    Velika podrska Sapicu!Bezbroj puta sam bila dovedena u beznadje ponasanjem velikog broja narocito medicinskih tehnicara i tehnicarki.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP