Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TRAŽE ODŠTETU I JAVNO IZVINJENJE

Sarajevska pevačica
mučila srpske zarobljenike

Autor: Ekipa Alo! | 18.01.2013 - 22:30:00h | Komentara: 10

Goran Golub tužiće i zatražiti odštetu od jedne poznate sarajevske pevačice, koja ga je „mučila na Igmanu“ 1993. godine, kada je sa drugim srpskim zatočenicima iz logora „Silos“ uređivao plato na kom su, za Alijinu vojsku, pevale estradne zvezde, prenose "Večernje Novosti".

Logor

Logor "Silos" | Foto: ALO!

Goran Golub, Srbin rođen u okolini Sarajeva, koji sada živi u Bratuncu, tužiće i zatražiti odštetu, ali i javno izvinjenje od jedne poznate sarajevske pevačice, koja ga je „mučila na Igmanu“, u januaru 1993. godine, kada je sa drugim srpskim zatočenicima iz logora „Silos“ kopao rovove i uređivao plato na kom su, za Alijinu vojsku, pevale estradne zvezde iz glavnog grada BiH.

Dino Merlin delio cigare!

Za razliku od te pevačice, rekao je Golub, Dino Merlin je imao sjajan odnos prema srpskim zarobljenicima. On im se najuljudnije obraćao i delio, pored ostalog, cigarete.

On je pre dva dana svedočio pred Tužilaštvom BiH, kao svedok Tužilaštva, protiv optuženih za zločine nad srpskim zatvorenicima u tom zloglasnom logoru.
Po njegovom rečima, stražari nisu mučili i zlostavljali zatvorenike, „ali jesu kojekakve paravojske koje su ulazile u logor i činile sve i svašta“.
Golub, koji je u logoru bio od juna 1992. do januara 1996. godine, jedan je od logoraša sa najdužim stažom. Strahotu, koju je, kako kaže, doživeo „od jedne estradne zvezde iz Sarajeva, koja sada često peva i zarađuje veliki novac i u Srbiji“, nije želeo da iznosi na suđenju, ali je rekao da će je tužiti i odmah, posle svedočenja, dao je punomoćje advokatu Dušku Tomiću iz Sarajeva da to učini.
- Golub nije hteo javno da saopšti identitet pevačice, ali je to meni rekao. Postoji i izveštaj o tome da je dao izjavu policiji RS u Bratuncu 2003. godine i službenicima SIPA četiri godine kasnije, ali niko tu pevačicu do danas nije pozvao ni na razgovor - kaže advokat Tomić za „Novosti“ i objašnjava kako je ta estradna zvezda mučila njegovog klijenta:
- Dok su bili na platou, na Igmanu, gde se spremao nastup pevača za Armiju BiH, Golubu je prišla poznata pevačica i provokativno ga pitala: „Hoćeš da j...š.“ Nestretni Golub je, naravno, odrično odgovorio. Onda mu je diva naredila da sedne na zemlju, da raširi noge, pa ga je snažno, vojničkom čizmom, udarila među noge od čega mesecima nije mogao da se oporavi. Njeno ime i sve druge detalje saopštićemo kada tužba stigne u nadležno tužilaštvo.
Advokat Tomić kaže da će, vrlo brzo, pokrenuti postupak protiv pevačice, „koja je, i po priči stražara iz tog vremena i njihovih šefova, bila baš miljenica Alijine vlasti u Sarajevu“.
Poslednji komentari
  • ogi Vreme: 19.01.2013 03:37h

    sto nekazete da se radi o hanki paldum. pa neka i dalje dolazi u srbiju da nam peva

  • semsa suljakovic Vreme: 19.01.2013 05:55h

    nisam ja allaha mi

  • ilija Vreme: 19.01.2013 07:25h

    Hanka Paldum!!!!

  • Auuu Vreme: 19.01.2013 09:00h

    Ma neeeemoguće da je bilo logora u kome su bili Srbi ..to je neka greška...glasam da se odmah izvinimo zbog ovog članka svima.. A možda, to i nije pametno..siguran sam da će dotična dobiti na popularnosti, ima bre Arenu da napuni.. Odmah ćemo svi da potrčimo na njen koncert...

  • Anonimus Vreme: 19.01.2013 09:54h

    HANKA PALDUM!!!Neznam zasto nece da joj objave ime kad pola sveta zna da je mucila ljude sirom Bosne.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP