Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NARKO-BOS PREGOVARA SA TAJNIM SLUŽBAMA

Šarić cinkari Bananu za 10 godina robije!

Autor: Svetlana Vojinović | 28.08.2013 - 19:30:00h | Komentara: 5

Odbegli narko-bos Darko Šarić krije se u Crnoj Gori i u intenzivnim je pregovorima sa tajnim službama Srbije i Crne Gore! Traži obećanje da će biti osuđen na maksimalno deset godina robije, a da zauzvrat ocinkari Rodoljuba Radulovića, poznatijeg kao Miša Banana, i razotkrije njegovu ulogu u transportu droge iz Južne Amerike u Evropu, ekskluzivno saznaje „Alo!“.

Darko Šarić

Šarić traži obećanje da će biti osuđen na maksimalno 10 godina zatvora

Naš izvor iz jedne tajne službe tvrdi da se Šarić već duće vreme nalazi na tajnoj lokaciji u Crnoj Gori.

- U pitanju je mesto u unutrašnjosti Crne Gore, ali vrlo blizu obale. On je indirektno stupio u kontakt i sam predložio da sve ispriča o transportu droge i ulozi Miše Banane u tim operacijama, odnosno da može da dokaže da je zapravo Radulović bio glavni organizator transporta. Ne može više da se krije, svestan je da će biti uhapšen jer ga već imamo pod merama. Verovatno je sabrao dva i dva i shvatio da je bolje da sarađuje. A pošto je svestan da ne može da se izvuče bez robije, tražio je u zamenu za ono što zna deset godina zatvora, iako je zaprećena kazna i trostruko veća - dodaje izvor „Alo!“.

Specijalni sud u Beogradu je spojio procese protiv kriminalnih grupa Darka Šarića i Rodoljuba Radulovića i suđenje je počelo u aprilu.

Rodoljub Radulović - Miša Banana

Rodoljub Radulović - Miša Banana

Radulovića, zvanog i Miša Amerika, Tužilaštvo za organizovani kriminal optužilo je da je primao naloge od Darka Šarića i pokojnog Dragana Dudića Frica da prekookeanskim brodovima švercuje kokain iz Argentine ka Španiji. Dokazi o povezanosti Radulovića sa klanom pronađeni su 26. novembra 2011. u stanu u Mihajla Avramovića u Beogradu. Pronađen je i račun na ime Radulovića za kupovinu broda “Verti” od 300.000 evra preko švajcarske banke. Taj brod je korišćen za prevoz kokaina. U stanu je bio i papir sa brojevima Darka i Duška Šarića, Jovice Lončara, Nebojše Joksovića i Gorana Sokovića. Tu su bili i računi za uređenje stanova Dudića i Šarića. Aprila 2009. iz Argentine u Španiju prevezli su 1.825 kilograma kokaina, i to u brodovima “Verti” i “Golden”. Šverc je bio prikriven transportom soje preko Radulovićevog preduzeća “Man mare”. Kada je kokain 21. aprila 2009. utovaren na brod, Radulović je telefonom razgovarao sa organizatorima Dudićem i Željkom Vujanovićem, a često i sa izvesnim Rođom, koga je obavestio i da je posle deset ponuda našao odgovarajuće brodove.

Radulovića, koji se u vreme šverca viđao sa pevačicom Anom Nikolić, u telefonskim razgovorima drugi organizatori su zvali Pevač. On je preko sina Đorđa zakupio brodove “Golden” i “Verti”. Iz presretnutih razgovora sa sinom, tvrdi tužilaštvo, očito je da je bio svestan da će brodovi prevoziti kokain, a bio je i pod pritiskom jer je tura kokaina umesto oko Nove godine krenula u aprilu.

Budva crna gora

Šarić lociran u malom mestu iznad crnogorske obale | Foto: Nenad Kojadinović

Miša u Lihtenštajnu!

Miša Banana lociran je već duže vreme u Lihtenštajnu.
- Prema informacijama do kojih smo došli, Radulović je u Lihtenštajnu, gde se krije već nekoliko meseci. On je pod nadzorom tajnih službi i prati se svaka njegova komunikacija - priča on.
Kneževina Lihtenštajn je malena evropska država smeštena između Austrije i Švajcarske, poznata kao poreski raj Evrope, ima više registrovanih kompanija nego stanovnika.

Kokain je utovaren kod La Plate, a soja u luci San Lorenco u Argentini.
Drogu su preuzimali mali ribarski brodovi kod Gibraltara. Zabeležen je i razgovor Radulovića sa kapetanom broda Vasom Janićem, koji ga obaveštava da jedan brod pretresan: “Juče je bilo malo frke, nije taj”. Time se potvrđuju reči svedoka saradnika Draška Vukovića da je u Argentini presretnut brod na kojem nije bilo kokaina. Kada je brod iskrcao prijavljenu soju, zbog manjka u težini Radulović je morao da plati kaznu od 40.000 evra.
Poternica protiv Radulovića raspisana je u junu 2011. godine. Kad je prvi put pomenut kao ključni Šarićev čovek, Radulović se oglasio preko medija. Tada je rekao da odbeglog narko-bosa poznaje, ali da njegovim brodovima nikad nije transportovan kokain. Tvrdio je i da će doći u Srbiju ukoliko mu sud uputi poziv.
Poslednji komentari
  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 28.08.2013 20:21h

    Криминалци свих земаља, уједините се!

  • Neko mali Vreme: 28.08.2013 23:19h

    On je već uhapšen, samo se čeka trenutak pre raspisivanja izbora da SNS podigne sebi rejting.

  • momazver Vreme: 29.08.2013 08:08h

    jel primecujete da nema komentara na vesti o ovom praskastom slucaju...onako...uopste...eto ni ja ga nemam,prpa me.

  • Tanja Vreme: 29.08.2013 11:44h

    Bas me briga sta su oni tamo po svetu svercovali . Ocigledno su oni konkurencija CIA-e ,jer ich oni jure .Mi od toga nemamo nikakve koristi vec CIA.

  • Sassa... Vreme: 29.08.2013 14:57h

    ... nekad smo bili poznati kao cvrsti i jaki momci koji tesko sta imaju sa murijom,a sad sve sam cinkaros,klinci se pale da imaju policijsku zastitu,da ih voze kole pod rotacijom...dno,dno,dnoo!!! E Srbijo...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP