Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POSLEDNJI SATI BALKANSKOG KRALJA KOKAINA U LUKSUZU

Šarić doleteo avionom Srpkinje iz CIA!

Autor: Sanja Đorđević | 20.03.2014 - 20:57:00h | Komentara: 6

Narko-bos Darko Šarić (43), sa lisicama na rukama, dopremljen je iz Južne Amerike u Crnu Goru ekstra luksuznim avionom švajcarske kompanije „Jet Aviation“ u vlasništvu američkog giganta „General Dinamics“, a na čijem čelu je Srpkinja Fibi Novaković (Phebe Novakovic), inače bivši agent CIA i funkcioner Pentagona, pokazalo je istraživanje „Alo!“.

Darko Šarić

*Kliknite za uvećanje

Darko Šarić

Unutrašnjost aviona kojim je Šarić doleteo u Podgoricu / *Kliknite za uvećanje

Švajcarska kompanija „Jet Aviation“ u vlasništvu je američkog giganta
„General Dinamics“, a na čijem čelu je Srpkinja Fibi Novaković (Phebe Novakovic), inače bivši agent
CIA i funkcioner Pentagona

Naime, snimci sletanja letelice sa Šarićem na aerodrom u Crnoj Gori nedvosmisleno ukazuju da je najpoznatiji balkanski trgovac teškim drogama putovao pod švajcarskom zastavom avionom sa oznakom „HB-JKC“, tačnije modelom „gulfstream 550“. Reč je, kako saznajemo, o letelici kompanije „Jet Aviation“, čije je sedište Klotenu, tačnije u blizini ciriškog aerodroma, ali obavlja letove širom sveta, od Severne i Južne Amerike, Evrope, preko Bliskog istok do Azije. Specijalnost ove kompanije, prema podacima sa korporativnog sajta, jeste biznis avijacija, odnosno sve vrste čarter letova, uključujući i prevoz VIP putnika.

Fibi Novaković

Fibi Novaković na čelu kompanije koja je vlasnik aviona

 

Let košta 216.400 dolara!
Ekskluzivnost putovanja avionom „gulfstream 550“ ogleda se i u ceni, te bi let od recimo 8.921 kilometra, od Karakasa u Venecueli do Podgorice, za osam putnika (na primer Šarić sa četiri agenta i tri obavezna člana letačke posade) koštao oko 216.400 dolara, odnosno 27.050 dolara po osobi! Za sada nije poznato ko je platio ovaj papreni ceh prevoza narko-bosa iz Južne Amerike do Crne Gore, odakle je u Beograd prebačen avionom Vlade Srbije.

Avion „gulfstream 550“, kojim je doputovao Šarić, jedan je od 200 letelica u floti „Jet Aviationa“, ali pripada kategoriji velikih aviona, namenjenih prvenstveno dugolinijskim prekookeanskim letovima. Unutrašnjost aviona je, sudeći prema fotografijama, izuzetno luksuzna, pri čemu je putnicima na raspolaganju 14 vrlo komfornih sedišta, koja se po potrebi mogu trasformisati u pet udobnih kreveta, a nadohvat ruke su i satelitski telefon i faks, audio i video aparati, prednji i zadnji toalet, kao i zaseban konferencijski deo.

Posebna zanimljivost u vezi sa „Jet Aviationom“, kao vodeće kompanije u poslovnom vazduhoplovstvu, jeste što je od novembra 2008. godine postala deo „General Dinamicsa“, najstarije američke nacionalne kompanije u vojnoj industriji, koja i danas važi za glavnog preduzimača Pentagona, to jest američkog ministarstva odbrane. Na čelu ove kompanije je naše gore list Fibi Novaković, koja je tu dospela upravo preko CIA i Pentagona!

Sedište firme „Jet Aviation“  u Klotenu, predgrađu Ciriha

Sedište firme „Jet Aviation“ u Klotenu, predgrađu Ciriha

Ko je Fibi Novaković?

 Od tajnog agenta do Forbsove liste

Predsednik i generalni direktor „General Dinamicsa“ Fibi Novaković (57) karijeru je započela kao obaveštajac CIA, da bi 1997. godine dospela u Pentagon, gde je kao specijalni savetnik sekretara odbrane radila sve do 2001. godine. Tada prelazi u „General Dinamics“, u sektor za strateško planiranje i razvoj i, kao u američkom filmu, sistematski napreduje na korporativnoj lestvici, da bi u januaru 2013. zasela u glavnu fotelju, u kojoj se i sada nalazi. U 2012. godini je zaradila skoro sedam miliona dolara, i na „Forbsovoj“ listi najmoćnijih žena zauzima 75. mesto.
 

Srbi na čelu najmoćnije američke vojne kompanije

Nikola  Čabraja

Nikola Čabraja

Zanimljivo je da je moćnu Fibi na čelo najprofitabilnije američke nacionalne vojne kompanije zapravo doveo još jedan Srbin, advokat iz Čikaga Nikola Čabraja (Nicholas Chabraja), koji je na poziciju generalnog direktora „General Dinamicsa“ došao 1997. godine. Prema pisanju američkih medija, upravo on je većinske akcionare ove kompanije, bogatu Crown porodicu iz Čikaga, nagovorio da ne gasi vojni biznis, te ga uz pomoć veza i umeća pretvorio u najprofitabilniji deo kompanije „General Dinamicsa“. Sada posluje na četiri fronta - razvoj borbenih vozila, sistema naoružanja i municije, brodogradnja i pomorski sistemi, informacioni sistemi i tehnologijom, poslovna avijacija. Godišnji prihod kompanije je oko 32 milijarde dolara, a zapošljava oko 95.000 ljudi.


 

Poslednji komentari
  • 888 Vreme: 20.03.2014 22:06h

    Pa gde je uticaj i moc tim Srbima da izvrse uticaj na Sioniste i Volstrit ili na kongres da ne bombarduju SRBIJU i na spoljnu politiku prema SRBIJI,pa sta ako je ona u CIA zavila je mnoge u crno bio sam u Americi i totalno je drugacije kako ih Novine prenose..

  • vrcinac Vreme: 21.03.2014 07:14h

    Avion je definitivno poleteo iz Tivta i sleteo u Podgoricu, zato ga nema u evidenciji medjunarodnog letenja. Mozda gresim ali.........

  • gacikus Vreme: 21.03.2014 07:34h

    ma pitanje je -koje je to postovanje prema Saricu, ka da dovoze ovakvim avionom koliko je platio ili ih je zaduzio da mu titraju -i to srbi iz amerike

  • Bane Vreme: 21.03.2014 08:01h

    Zasto je amerima stalo da uhvate Sarica?....Pa zato sto im je konkurencija u poslu....Nije mi jasno sta Srbija ima sa njim,milione dolara je ulozio u Srbiju,a mi ga hapsimo...svasta!

  • momazver Vreme: 21.03.2014 08:26h

    U tim ljudima nema ni S od Srpske krvi. U njihovim zilama tece krvavi novac.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP