Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POTRAGA

Šarić i Miša Banana
se kriju u Cirihu

Autor: A. O. | 09.02.2013 - 00:10:00h | Komentara: 0

Darko Šarić (1970) i Rodoljub Radulović (1948), zvani Miša Banana, prema operativnim podacima, nalaze se trenutno u Cirihu u Švajcarskoj gde ih traže i švajcarska i srpska policija.

- Uspostavljena je saradnja dve policije odmah čim je dobijen operativni podatak da se Šarić i Radulović nalaze u Cirihu i ona je sada neprekidna. Pod prismotrom je više lokacija u Cirihu, na kojima bi se mogla nalaziti dvojica okrivljenih da su vođe narko-klana. Zasad ne postoji prepreka da budu uhapšeni - rekao je izvor za list "Blic".

Darko Šarić

Darko Šarić

Utvrđeno je da se krajem 2009. Šarić nalazio u Švajcarskoj, tačnije u Ženevi i Cirihu. Odatle je otišao u Pariz, i tamo je izbegao hapšenje. Francuske službe su ga spazile na aerodromu ali ga nisu uhapsile jer je bio u bescarinskoj zoni.

Srpske bezbednosne službe uspele su da otkriju da se odmah nakon toga Šarić ponovo sklonio u Crnu Goru odakle je 2010. planirao da ode u Beč, međutim, Šarić je otkazao taj let, gde mu je u organizaciji srpskih bezbednosnih službi spremljeno hapšenje odmah po sletanju aviona. S njim je na letu Podgorica – Beč trebalo da bude i Goran Soković, sada optužen da je sa Šarićem predvodio klan.

Rodoljub Radulović  zvani Miša Banana

Rodoljub Radulović zvani Miša Banana | Foto: RAS

Do novih podataka u potrazi za Šarićem došlo se početkom februara 2012, kada je lociran u Južnoj Africi u blizini Kejptauna. Šarić je u Južnu Afriku, prema određenim podacima došao početkom 2011. i tamo se krio do sredine 2012.
Policija ove države je odbijala od februara da odgovori na dopis srpske policije da li je i gde Šarić lociran.
Nedavno su u Južnoj Africi mediji objavili da je tamošnji policijski general Mark Hankel osumnjičen da je sa saradnicima skrivao kriminalca, a oni se sada terete i da su uništili dokumentaciju o praćenju Šarićevog kretanja, kao i da su mu pomogli da  iz Bedfordvjua tajno ode u Pretoriju na sigurnu lokaciju i izmakne ruci pravde.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP