Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SKLOPIO DOGOVOR SA AMERIMA

Šarić ključni svedok
protiv Keljmendija!

Autor: Blic | 08.05.2013 - 13:43:00h | Komentara: 0

Darko Šarić, odbegli vođa narko kartela najverovatnije je sklopio aranžman sa američkim bezbednosnim službama kako bi postao ključni svedok protiv vodećeg narko bosa na Balkanu Nasera Keljmendija koji je uhapsen u Prištini, piše današnji "Blic".

Naser Keljmendi

Naser Keljmendi

Taj beogradski list saznaje da je Šarić " postzao glavni adut protiv bivšeg partnera, pa je američki predsednik Barak Obama sada okarakterisao Keljmendija kao najveću pretnju iz Evrope".

Podseća se i da je Keljmendija "administracija SAD stavila 2012.godine na crnu listu".

I u srpskoj policiji, navodi "Blic", Keljmendi je označen kao glavni finansijer i organizator šverca heroina i kokaina koji se iz Istanbula, preko Albanije, krijumčari do Peći, a zatim preko Rožaja i Novog Pazara u zemlje zapadne Evrope.

U dosijeu MUP-a Srbije Keljmendi je označen kao šef klana koji drži Kosovo s grupom braće Osmani i Ekrema Luke, a koji su bili finansijeri političkih projekata Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija.

Dosije Keljmendi se širi, a poslednje informacije ukazuju na njegovu blisku saradnju sa Šarićem u vreme kada je pljevaljski narko bos švercocao kokain iz Južne Amerike, a u Srbiji i regionu je prao zaradjeni novac.

"Sarić je na početku kriminalne karijere švercovao heroin i tada je počela njegvoa saradnja s Keljmendijem.Kada se prebacio na kokain, saradnja je prebačena na pranje novca", kaže neimenovani izvor "Blica" iz MUP-a Srbije.

Darko Šarić

Darko Šarić | Foto: Vijesti

Misije Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) saopstila je sinoć da je uhapsila Keljmendija, koji je prethodno pušten iz 48 časovnog zadržavanja, nakon što ga je uhapsila Policija Kosova u nedelju, 5. maja oko 20.30 časova.

"Keljmendi je uhapšen u utorak uveče na osnovu naloga koji je izdao Euleksov tužilac iz Kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova (STK)", navedeno je u saopštenju Euleksa.

Akcija hapšenja osumnjičenog, koji je pod istragom i za krivična dela organizovanog kriminala, izvedena je u koordinaciji domaćih i Euleksovih tužilaca.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP