Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NASTAVAK SUĐENJA PLJEVALJSKOM KRALJU KOKAINA

Šarić sakrio milione „za crne dane“

Autor: D. Ćuruvija - M. Dudvarski | 02.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

„Prodao sam jednu firmu za 29 miliona evra i normalno je da sam sakrio jedan deo za crne dane, koji bi mi uzeli drugovi iz centralnog komiteta“, cinično je juče rekao narko-bos Darko Šarić (43) na suđenju u Specijalnom sudu na kojem je optužen za pranje 22 miliona evra od prodaje kokaina.

arko-bos negirao  pranje 22 miliona evra i poručio da „nije kriv“

Narko-bos negirao pranje 22 miliona evra i poručio da „nije kriv“ | Foto: Dušan Milenković

- Nisam kriv, naravno. Niti sam razumeo optužnicu za pranje para jer je puna katastrofe - rekao je Pljevljak.
On je zatim upitao da li neko može da mu objasni da li je optužen za pranje 22 miliona evra kao i njegov brat, koji je za to krivično delo osuđen u Crnoj Gori, ili su optuženi za pranje 44 miliona.


- Meni je ovo, inače, omiljena optužnica. Ipak bih molio da mi se da malo vremena da pročitam sve dokaze i da temeljno pripremim odbranu - rekao je Šarić, koji se dok je sedeo na optuženičkoj klupi često okretao prema supruzi Lani Popović, kojoj je mahao i slao srca, kao i rodbini i prijateljima. Nako njegovog izjašnjenja o krivici, sudija Specijalnog suda Siniša Petrović je usvojio molbu Šarićevog advokata da se suđenje odloži i zakazao naredno ročište za polovinu maja.

Darko Šarić

Darko Šarić | Foto: Dušan Milenković


To odlaganje je kod pljevaljskog narko-bosa izazvalo zadovoljstvo, pa se okrenuo ka specijalnom tužiocu Saši Ivaniću, koga naziva Šerlok Holms, i nasmejao mu se u lice, budući da je tužilac tražio da se suđenje nastavi. Suđenju su prisutvovali i advokat Radovan Štrbac i njegova supruga Dubravka Štrbac, advokati optuženi za pranje Šarićevih para, a koji se brane sa slobode.
Šarić je prošlog ponedeljka, kada se prvi put pojavio pred Specijalnim sudom, negirao da je sa pripadnicima svoje grupe organizovao krijumčarenje ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu, tvrdeći da je ceo proces „obmana bivšeg režima da zamagli svoje lopovluke“.

„Čuo sam da sam bigamista“


Na pitanje sudije Siniše Petrovića da li osim srpskog državljanstva poseduje još neko, Darko Šarić je odgovorio da je imao slovačko.
- Međutim, ja ne znam da li su mi ga stvarno oduzeli. Čuo sam da sam proglašen za bigamistu (čovek koji je istovremeno ima dva braka) - rekao je Šarić.

Poslednji komentari
  • olga Vreme: 02.04.2014 15:04h

    Ma kada Vučić krene sa istragom naći će on milione gde može to Darko da sakrije.Časniji je Šarić nego vaša komplet vlada i prošla i buduća.Takav ološ sakupljen u vladi može samo u Srbiji.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP