Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POSLE 270 DANA TAJNOG PRAĆENJA PLJEVALJSKI NARKO-BOS OD JUČE U PRITVORU U BEOGRADU

Šarića odala žena!

Autor: Ekipa Alo! | 19.03.2014 - 21:00:00h | Komentara: 2

Lokacija na kojoj se krio narko-bos Darko Šarić (43) otkrivena je, između ostalog, zahvaljujući i presretnutim telefonskim razgovorima Šarića sa nevenčanom suprugom Lanom Popović (33), koja je specijalno za te prilike više puta putovala u Dubai, odakle se čula sa mužem, saznaje „Alo!“.

Darko Šarić

Darko Šarić

Darko Šarić

Kako saznajemo, Amerikanci su tražili da Darko Šarić dobije status zaštićenog svedoka u procesima protiv južnoameričkih narko-bosova, ali su to vlasti Srbije odbile, insistirajući da mu se sudi u Srbiji. Naš izvor otkriva da je i sam Šarić tražio da se preda srpskim vlastima, ne želeći da ugrozi bezbednost porodice eventualnim statusom svedoka-saradnika, ostavljajući time svoje najbliže na milost i nemilost surovim i osvetoljubivim latinoameričkim kartelima.

Tako je posle 270 dana tajnog praćenja narko-bos Darko Šarić konačno juče uhapšen u Podgorici u zajedničkoj akciji državnih organa Srbije i Crne Gore i prebačen je u Beograd. Da će se Pljevaljski narko-bos naći uskoro iza reštaka, „Alo!“ je ekskluzivno objavio 14. marta.

a

ALO! prvi objavio da će narko-bos uskoro biti uhapšen
 

S aerodroma je sproveden u Policijsku upravu Beograda, a potom u Specijalni sud gde je zadržan u pritvorskoj jedinici.

Šarić je u pratnji policije sleteo na beogradski aerodrom oko 9.45, odakle je sproveden u odeljenje MUP-a za potrage zbog zvanične identifikacije. Potom je prebačen u Specijalno tužilaštvo. Akcijom hapšenja rukovodili su ministri pravde Srbije i Crne Gore Nikola Selaković i Duško Marković.

- Šarić ne može dobiti status svedoka saradnika, jer je optužen kao organizator kriminalne grupe. Njegov branilac je 24. februara ove godine ponudio bezuslovnu predaju. Taj zahtev je prihvaćen kako se ne bi odugovlačilo sa ekstradicijom, da bi se izbeglo krvoproliće prilikom hapšenja i da bi se našao pred nadležnim organima. Posle više od četiri godine bekstva Šarić se nalazi u pritvoru i to je važna, velika i dobra vest za Srbiju, ali i za sve u regionu i Evropi - precizirao je Vučić.

Ministar pravde Nikola Selaković je na konferenciju za novinare rekao da je Šarić odlučio da se preda kada je lociran u Južnoj Americi i kada je postalo jasno da je hapšenje izvesno.

Upitan gde se Šarić predao, ministar je odgovorio da je najvažnije da je predaja bila apsolutno bezuslovna i da će doći do bezuslovnog vođenja postupka za krivična dela za koja se tereti, a to su krijumčarenje narkotika i pranje novca.

Šarić brojke

- Gde je boravio? Boravio je na teritoriji nekoliko zemalja Latinske Amerike, a bliže podatke o tome u ovom trenutku ne možemo da iznesemo - rekao je Selaković.

Na pitanje da li je imao pomagače, budući da se godinama skrivao, Selaković je kazao da, kada neko izbegava ruku pravde četiri godine, teško da to može sam da učini.

On je istakao da je na hapšenju radila pre svega BIA, ali su veliku ulogu imali i MUP i Ministarstvo pravde Crne Gore. Pored toga, bila je uključena čitava mreža bezbednosnih agencija drugih država, od kojih se Selaković posebno zahvalio američkoj CIA, slovenačkoj agenciji SOVA, zatim španskoj, belgijskoj, austrijskoj i švajcarskoj službi bezbednosti. Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević objasnio je da u interesu istrage ne može da se precizira gde je i kako uhapšen Šarić, jer je u bekstvu još 18 njegovih saradnika, na čijem se lociranju i dalje radi.

O pritvoru odlučivao i sin Nate Mesarović

Specijalni sud u Beogradu odredio je juče pritvor do 60 dana Darku Šariću zbog opasnosti od bekstva, ponavljanja i težine krivičnog dela, a u obzir je uzeta i njegova ranije osuđivanost. Dežurno krivično vanpretresno veće je našlo da i dalje stoje razlozi zbog kojih mu je pritvor određen 9. decembra 2010. godine, precizira se u saopštenju suda. Pritvor traje do dalje odluke suda, a najduže 60 dana, ističe se u saopšenju suda. Kako „Alo!! saznaje, o Šarićevom pritvoru odlučivalo je tročlano veće sudija u čijem sastavu je bio i Vladimir Mesarović, sin sudije Nate Mesarović, koja je pre godinu dana smenjena sa mesta predsednice Vrhovnog kasacionog suda. Ova odluka je usledila nakon što je Ustavni sud Srbije proglasio neustavnim član Zakona o sudijama, na osnovu koga je Nata Mesarović izabrana za predsednicu Vrhovnog kasacionog suda. Osim njega u veću su bili sudije Dragan Milošević i Snežana Jovanović. D. Ć.

Poslednji komentari
  • dr.proka Vreme: 20.03.2014 00:07h

    "Kako saznajemo, Amerikanci su tražili da Darko Šarić dobije status zaštićenog svedoka u procesima protiv južnoameričkih narko-bosova, ali su to vlasti Srbije odbile, insistirajući da mu se sudi u Srbiji" .......... Kakve bljuvotine pisete,pa da su Ameri trazili od nase vlade da se skinu goli u Knez Mihajlovoj pobili bi se ko ce prvi !!!!!

  • milica Vreme: 20.03.2014 08:58h

    Šarić pade u Latinskoj Americi a ove dilere u Srbiji nemože da obori ni jedna Oluja niti Grom /neke/ nedodirljivi su. Šta je ovde u pitanju?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP