Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ŠOKANTNO!

Šarićev svirepi ubica likvidirao njegove švercere i trebalo da otme Dačićevo dete?!

Autor: Jutarnji list | 22.03.2014 - 09:38:00h | Komentara: 0

Saradnika crnogorskog narkobosa Darka Šarića, Puljanina Tripu Penovića (42), koji je 29. juna 2008. likvidiran u Maksimiru, a čije se ubistvo još vodi kao nerešeno, prema zaključcima policijske istrage, likvidirao je jedan od najopasnijih plaćenih ubica koji su radili za Šarićev klan.

Darko Šarić

Darko Šarić

Reč je o Vitomiru Bajiću (43) iz Priboja, koji je nakon što je uhićen 2010. u Baru u Crnoj Gori, bio izručen Italiji zbog šverca 225 kilograma kokaina, a u septembru 2011. pronađen je obešen u svojoj ćeliji u italijanskom zatvoru. Bajić se povezuje s pokušajem otmice sina Ivice Dačića i planom za likvidaciju novinarke Insajdera Brankice Stanković.

Prema zaključcima italijanske istrage, vrlo verovatno je počinio samoubistvo u zatvoru bešenjem o kaiš ogrtača dok su ostali zatvorenici bili u šetnji.
Bajić, koji je kao i Šarić i svi pripadnici njegovog klana, imao krivotvoren hrvatski pasoš iz tzv. tuzlanskog kontingenta, službeno je bio tražen radi umešanosti u trgovinu drogom, no njegovo je ime godinama u balkanskom podzemlju izazivalo strah kao jednoga od najopasnijih ubica koji su radili i za Darka Šarića, ali i za Zemunski klan.

Ovako sad izgleda Darko Šarić

Ovako sad izgleda Darko Šarić

Do imena Bajića kao najverovatnijeg počinitelja ubistva Tripe Penovića hrvatska je policija došla relativno brzo, no ipak - prekasno. Naime, kada je u Maksimiru pronađeno izrešetano telo, policiji je ime žrtve, Tripe Penovića, bilo potpuno nepoznato. U junu 2008. godine nije se ni znalo za klan Darka Šarića niti operaciju Balkanski ratnik koja će službeno otpočeti više od godinu dana posle, u oktobru 2010. godine.

Međutim, istražujući Penovićeve poslove, policija je ubrzo saznala kako je ubijeni zapravo raspolagao impoznatnom imovinom koju je brižljivo skrivao. Budući da se radilo o pomorcu, prva ideja koja je policajcima pala na pamet bila je - kokain. Policija je ubrzo i spoznala da je Penović bio u kotaktu s braćom Petrom i Antom Ćosićem, kojima se na Županijskom sudu u Splitu trenutno sudi zbog optužbi da su kao dio Šarićeve mreže krijumčarili kokain.

U međuvremenu, Bajićevo je ime najpre iskrslo kao ime osobe koja je u Italiji osumnjičena za šverc 225 kilograma kokaina, a zatim, kada je 2010. godine uhapšen u Baru, policiji je priznao i da ga je tada odbegli šef Zemunskog klana Luka Bojović angažovao da pripremi likvidaciju novinarke Brankice Stanković, o čemu je ona nedavno govorila i u emisiji “Nedeljom u 2”. Uz to, prema izveštajima srpske policije, Vitomir Bajić navodno je planirao i otmicu sina Ivice Dačića, no takvi navodi nikada nisu potvrđeni.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP