Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

LIDER RADIKALA VRAĆA SE KRAJEM OKTOBRA

Šarović: Šešelj stiže, Srbija će da se trese

Autor: M. K. | 18.07.2013 - 22:00:00h | Komentara: 40

Nemanja Šarović, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke i član pravnog tima za odbranu Vojislava Šešelja, očekuje da će se lider radikala krajem oktobra vratiti u Srbiju i ističe da će njegov povratak izazvati veliki potres na srpskoj političkoj sceni. On navodi i da zbog toga aktuelna vlast čini sve da se njegov povratak onemogući.

Radikali čekaju vojvodu da  ih povede protiv vlasti

Radikali čekaju vojvodu da ih povede protiv vlasti | Foto: AP

Šarović tvrdi da će povratak Šešelja uticati na pad rejtinga naprednjaka.
- Njegov povratak izazvaće veliki potres na srpskoj političkoj sceni. Naprednjaci, odnosno njihovi lideri, svoju popularnost su 18 godina gradili upravo na ideologiji SRS-a, kojeg su se potom potpuno odrekli.

Mi smo upozoravali da će oni gurati stvari koje ni demokrate nisu smele. Tako se vlast odrekla Kosova zarad datuma koji Srbija nije ni dobila. Nezadovoljstvo naroda je veliko, a njih trenutno nema ko da povede u borbu protiv vlasti - tvrdi Šarović i dodaje da zbog toga aktuelna vlast čini sve da se Šešeljev povratak onemogući.

Šarović navodi da su Šešelju zabranjene sve posete, a od juče i privatne, odnosno porodične, koje bi jedino bile moguće ako bi im prisustvovao neko iz Tribunala, ali da je Šešelj „taj uslov odbio jer je diskriminatorski“.
- Interesantno je da se svaki put kad se bliže izbori u Srbiji sprovode restriktivne mere jer se plaše da bi svojim izjavama mogao da utiče na birače - naveo je Šarović.

Nemanja Šarović

Nemanja Šarović | Foto: Rajko Ristić


Haški tribunal je za 30. oktobar zakazao izricanje prvostepene presude lideru radikala, koji je optužen za zločine nad Hrvatima i muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH u periodu od 1991. do 1993. U završnoj reči, u martu prošle godine, tužioci su zatražili da bude proglašen krivim i da mu bude izrečena kazna od 28 godina zatvora.
Šešelj, koji se brani sam, zatražio je da bude oslobođen zato što „nema nikakvog osnova“ za osuđujuću presudu. Inače, suđenje lideru radikala počelo je u novembru 2007, posle jednog neuspešnog pokušaja i štrajka glađu optuženog. U pritvoru je od 24. februara 2003, kada se dobrovoljno predao, odmah pošto je Tribunal obelodanio optužnicu protiv njega.
Poslednji komentari
  • Džo Vreme: 18.07.2013 22:45h

    Nisam radikal ali biću srećan da izađe živ i zdrav,mada sumnjam.On je ipak Srbin a za Srbe nemaju milosti u Hagu.

  • mima Vreme: 18.07.2013 22:53h

    Ovim radikalima zaista nije stalo da u Srbiji vlada mir. Nije ni cudo sto ga je zena ostavila i otisla sa detetom. Sarovic je preterao u izjavama. Tako je svojevremeno bio zaludjen i Toma kao sada Sarovic. On ne moze nista da nauci na tudjim greskama. STETA. Ostaje nam samo da se nadamo da ce vlast znati kako da se suprodstavi radikalskom vodji kada dodje u Srbiju. Ipak ovo nije banana drzava, kao sto mnogi misle.

  • Svetlana Vreme: 18.07.2013 23:01h

    Ne vidim zbog čega bi se neko plašio Šešeljevog povratka. Ako neko treba da se plaši to je srpska radikalna stranka jer sa Šešeljevim dosadašnjim načinom vođenja stranke iz Haga SRS je propala i ne može preći cenzus. A kad se Šešelj vrati onda pogotovo. Za nega kao i za sve građane Srbije važe zakoni a ako ih on ne bude poštivao bojim se da će jedan zatvor zameniti drugim zatvorom. Sve u svemu svima u Srbiji je dosta nekulturnog i agresivnog ponašanja na političkoj sceni.

  • realna Vreme: 18.07.2013 23:08h

    Ovaj Šarović ne zna šta priča, baš zbog načina vođenja politike radikala SNS je postala velika stranka. Narod je na izborima kaznio radikale baš zbog Šešeljevog politikanstva i radikali nisu prešli cenzus. Radikalima sa Šešeljem može da bude samo još gore.

  • Lala Vreme: 19.07.2013 00:07h

    Ej NEmanja bolje da se raduješ povratku žene i deteta, a ne zaboravljenog Šešelja, koji kao prvo neće doći u oktobru, a i ako bi došao može odmah na Farmu jer tu bi se solidno snašao, a možda i našao nekog istomišljenika.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP