Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRIVATIZACIJA MEDIJA

Saša Mirković kupuje Studio B?

Autor: Danas | 21.04.2015 - 08:47:00h | Komentara: 7

Za kupovinu beogradske televizije Studio B zainteresovan je poslanik SNS, predsednik Skupštine grada Zaječara i vlasnik produkcijske kuće Beoton, Saša Mirković, saznaje "Danas".

Naplaćuje  dugove: Saša  Mirković

Saša Mirković | Foto: Zoran Ilić

Saša Mirković za "Danas" je rekao da kao vlasnik Beotona o tome još razmišlja, te da sve zavisi o kojoj će prodajnoj ceni biti reč.
Prema saznanjima ovog lista, razmatra se mogućnost da se televizijski program Studija B razdvoji na zabavni i informativni. To bi bila dva kanala, sa dve različite frekvencije. Takođe, posebna bi bila i radio stanica, koja bi kasnije najverovatnije bila prodata.
Inače, iako nije zvanično potvrđeno, u medijima se spekuliše da je Mirković nedavno kupio TV Metropolis, koji se sada zove Moja beogradska televizija. Takođe, Mirkovićev Beoton drži i RTV Best u Zaječaru.
On se nedavno kandidovao za generalnog direktora RTS, ali, kako je saopšteno, nije ispunio sve uslove za tu poziciju.
Što se tiče privatizacije Studija B, odluku o tome donela je Skupština Beograda početkom aprila.
Kako je rečeno, gradska televizija će biti privatizovana modelom prodaje kapitala i javnim prikupljanjem ponuda s javnim nadmetanjem, a u postupku privatizacije biće prodat celokupni kapital koji Grad Beograd ima u tom preduzeću.
Gradski menadžer Goran Vesić tada je izjavio da usvajanje odluke o prodaji Studija B predstavlja "sprovođenje zakona po kojem lokalne samouprave ne mogu da budu vlasnici medija".
Ipak, izveštaj vladinog Saveta za borbu protiv korupcije o medijskom vlasništvu iz februara ove godine pokazao je da političari i članovi njihovih porodica "drže" brojne medije.
Naime, TV Plus iz Kruševca nalazi se u vlasništvu firme Saco d.o.o, čiji je vlasnik Bratislav Gašić, ministar odbrane, potpredsednik SNS i bivši gradonačelnik Kruševca.
TV Most sa regionalnom dozvolom je u vlasništvu Velimira i Nade Bajatović (po 50 odsto udela), roditelja Dušana Bajatovića, doskorašnjeg potpredsednika SPS i direktora Srbijagasa.
TV Palma plus je u vlasništvu Autotransportnog preduzeća Palma iz Jagodine, a njen vlasnik je Dalibor Marković, sin Dragana Markovića Palme, predsednika Jedinstvene Srbije.
List Pravda, koji je prestao da izlazi, bio je delimično u vlasništvu Nemanje Stefanovića (48 odsto udela), koji je, prema pisanju medija, brat ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.
Radio S je stanica iza čijeg vlasništva zvanično stoji firma AS media, a iza nje je firma S medija tim, koja je u vlasništvu Ljubinke Anđelković, majke funkcionera SPS Zorana Anđelkovića.
Poslednji komentari
  • info Vreme: 21.04.2015 09:38h

    kad sve pitate odakle im pare, zasto ovoga ne pitate odakle mu novac da kupi studio B. ah, zaboravi sam da je on iz "SNS- posteno"....jedino mislim da kod njegovog slucaja darvin nije pogresio o nastanku coveka.... ps:nisam iz DS i ne pripadam nijednoj stranci ,samo sam kriticar i volim svoju zemlju!!!!

  • Marija Vreme: 21.04.2015 10:38h

    Bilo bi super da Mirković kupi studio B. Bila bi puno zuanimljivija jer je Saša moderan menadžer i učinio bi i tu televiziju modernom.

  • Sonja Vreme: 21.04.2015 10:39h

    Gospodin Saša Mirković je sposoban čovek, i verujem da bi lepo uredio ovu televiziju.

  • Danica Vreme: 21.04.2015 10:40h

    Ako bi Mirković kupio Studio B ,ova televizija bi za kratko vreme imala veoma veliku gledanost i jako dobar program jer Mirković stvarno ima izuzetne kvalitete rada kada je u pitanju televizija i jedan je od jako dobrih menadžera.

  • Poznavalac Vreme: 21.04.2015 11:43h

    ...I TV Lav u Uzicu...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP