Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BEZBEDNO

Sava kod Šapca konačno pobeđena!

Autor: Tanjug | 23.05.2014 - 19:30:00h | Komentara: 0

Na području opštine Šabac situacija je stabilna, bedemi uz obalu Save su dodatno ojačani, a izgrađen je preventivno i još jedan nasip na području koje je proteklih dana bilo najkritičnije.

Pevačicina porodica  i obezbeđenje prvo  posetili Šabac

Šabac

Načelnik generalštaba Vojske Srbije i šef Kriznog štaba u Šapcu Ljubiša Diković izjavio je danas da je Sava kod tog grada "konačno pobeđena".

"Svi su dali sve od sebe da konačno posle osam dana možemo da odahnemo", istakao je Diković u rejonu Červentije kod Šapca, prenosi RTS.

"Trenutna situacija je stabilna, a grad bezbedan... izgradili smo još jedan bedem kako bi sprečilo eventualna iznenadna izlivanja Save kakva su bila u Hrvatskoj i BiH", kaže zamenik komandanta Kriznog štaba Boban Birmančević.

On je rekao Tanjugu i da je voda za piće, kao i prethodnih dana ispravna i da se kontroliše nekoliko puta dnevno, a da najveći problem predstavlja čišćenje i dezinfekcija javnih površina s kojih se voda povukla.

"S tim aktivnostima nastavićemo i narednih dana", rekao je Birmančević, dodavši da će se istovremeno nastaviti i sa praćenjem situacije na nasipima.
Gradski štab za vanredne situacije prethodno je saopstio da je nasip bezbedan i da se procenjuje da će izdržati vodu koja se trenutno nalazi u koritu Save.

Stručne službe nastaviće ojačavanje i održavanje nasipa naveo je štab u saopstenju u kome je najavljeno i da će biti sprovedena i dezinfekcija svih školskih prostorija, kako bi se obezbedili uslovi za početak nastave.

Iz štaba je apelovano na proizvodjače koncentrovane i druge stočne hrane da, ukoliko su u mogućnosti, pomognu meštanima da prehrane svoje životinje.
Gradjani kojima su poplavljena domaćinstva mogu da prijave probleme s vodom zaostalom nakon poplavnog talasa na broj 193, navodi se u saopštenju.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP