Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DOBAR GLAS DALEKO SE ČUJE

Savamala na listi njujorškog portala!

Autor: Tanjug | 24.07.2015 - 15:26:00h | Komentara: 0

Savamala iznova privlači pažnju svetskih medija kao kreativni centar ovog dela Evrope - ovoga puta, u pitanju je čuveni njujorški portal Mashable.com koji beleži mesečnu posetu od preko 43 miliona.

Neizdrž u Savamaloj

Neizdrž u Savamaloj | Foto: Mikser/Luka Trajković

Savamala, kao uzbudljiva turistička destinacija i kreativni centar jugoistočne Evrope, ponovo je izazvala pažnju svetskih medija, a dobar glas o beogradskom kvartu je ovoga puta stigao čak do Njujorka, navodi se u saopštenju Miksera.

Mashable.com koji je, osvrćući se na rastući trend "Young Urban Creatives", svrstao Savamalu u listu idealnih destinacija za njih, kao i za sve one koji vole i praktikuju alternativni, uzbudljiv i život ispunjen kreativnošću.
Ovaj portal je istakao da Savmala prolazi kroz proces oživljavanja, od veoma teške prošlosti do cvetanja kreativnih habova i inicijativa koje su učinile da ovaj kvart postane najprivlačnija beogradska destinacija.

Nedavno je prestižni američki magazine Biznis Insajder svrstao Savamalu u top 12 najboljih i najuzbudljivijih kvartova u Evropi, istakavši Mikser Festival kao glavnog krivca za urbanu i kulturnu transformaciju beogradskog kvarta.

Takođe, Beograd, sa posebnim akcentom na Savamalu, našao se na listi 10 najboljih evropskih gradova za 2015. po mišljenju Lonli planeta, na listi najalternativnijih evropskih destinacija po britanskom Guardijanu, kao i na spisku najprivlačnijih alternativnih destinacija za 2015. globalnog online magazine za modu, umetnost i kulturu, Highsnobiety-a.

Značaj savamalskog kvarta, njegove urbane transformacije i uloge Mikser House-a i Mikser festivala u tom procesu, među ostalima istakli su i kineski medij "Shanghai Daily", italijanski "Le Figaro", kao i britanski "Guardian" koji je celokupnu reportažu posvetio Savamali i njenim kreativnim preduzetnicima.

Nakon emitovanja reportaže o Mikser Festivalu 2011. godine, i još jedne, o Mikser House-u, 2014. godine, TV mreža CNN je ponovo posetila savamalsku kreativnu kuću i snimila intervju sa direktorom Miksera, Ivanom Lalićem, koji će biti emitovan krajem ovog meseca.

Svi pozitivni impulsi i afirmacije koje stižu iz različitih krajeva sveta, od Azije do Amerike, šalju najbolju moguću sliku u svet o Savmali, Beogradu i Srbiji, navodi se u saopštenju.
Oni, takođe, pružaju podstrek kreativnim savmalskim timovima da nastave da svojim zalaganjem i neumornim aktivnostima pozicioniraju Savamalu i Beograd kao epicentar kulture i kreativnosti ovog dela Evrope.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP