Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KO JE DUŠICA JEVĐENOVIĆ, KOJA JE NAPALA POLICAJCE NA BEŽANIJSKOJ KOSI

„Savetnica“ ili sponzoruša?!

Autor: E. Sadiku - S. Vojinović | 27.06.2015 - 20:13:00h | Komentara: 13

Dušica Jevđenović (24), koja je nasrnula na policajca koji je hapsio njenog brata Ivana, tako što ga je poprskala suzavcem, ima diplomatski pasoš od maja 2013. godine, a dobila ga je kao navodna savetnica u Ministarstvu spoljnih poslova, dok je na njegovom čelu bio Ivan Mrkić, otkriva „Alo!“

Ima diplomatski  pasoš i zvanje  savetnika u MSP-u  iako je tamo niko ne poznaje: Dušica Jevđenović

Ima diplomatski pasoš i zvanje savetnika u MSP-u iako je tamo niko ne poznaje: Dušica Jevđenović | Foto: Dušan Milenković

Naš izvor iz MSP-a kaže da Jevđenovićeva nikada nije bila zaposlena u MSP-u, tako da nije poznato ko joj je i po kom osnovu dodelio pasoš i zvanje savetnika! Juče su se pojavile informacije i da je veoma bliska sa jednom moćnom osobom, koja je navodno i urgirala da se ona pusti na slobodu posle napada na policajce, ali takve spekulacije nismo uspeli da potvrdimo.


- Dušica je diplomatski pasoš dobila 17. maja 2013. godine i u njemu se kao funkcija navodi „savetnik u MSP“, ali niko ne zna kada ga je i kako dobila. U vreme kada je dobila diplomatsku putnu ispravu, ministar je bio Ivan Mrkić. Nju niko ovde nije ni video niti zna kako izgleda, nikada nije bila zaposlena u MSP-u. Ona će pasoš morati da vrati, jer će u suprotnom biti proglašen nevažećim - rečeno nam je u MSP-u.

Bivši ministar Mrkić, bez čije dozvole i znanja ova devojka nije smela dobiti diplomatske isprave ni zvanje savetnika, tvrdi da ne zna ko je Dušica Jevđenović. Na pitanje koje je kvalite imala Dušica Jevđenović da sa samo 22 godine postane savetnik, Ivan Mrkić za „Alo!“ odgovara:

- Nikakve! Ne poznajem tu osobu, u životu je nisam ni video ni čuo. Da sam bio svestan da neko takav ima diplomatski pasoš, momentalno bih joj ga oduzeo. Trebalo bi pitati tadašnjeg generalnog sekretara MSP-a, moguće je da ima neko objašnjenje - izjavio je Mrkić ne precizirajući o kome se radi. Međutim, kako smo saznali, u vreme kada je Dušica dobila diplomatsku putnu, ispravu generalni sekretar MSP-a je bio Zoran Marković. Do Markovića, koji je sada generalni konzul u Istanbulu, juče i pored više pokušaja nismo mogli da dođemo.

Dobro barata i sa oružjem

Dobro barata i sa oružjem | Foto: Dušan Milenković


Inače, Dušica Jevđenović i njen brat Ivan ne samo da su vešti u sukobima sa policijom, već i dobro barataju oružjem. U to su se uverili novinari, kada su ih zatekli u jednoj streljani na Novom Beogradu, u februaru ove godine. Za Ivana je odlazak u streljanu način da bukvalno ubije stres, dok je za Dušicu nešto više:
- Kad ciljam u metu, ja zamišljam da ciljam u ono što želim da dostignem u životu, a to su uspeh i sreća. Kad pogodim, osećam se pobednički - kazala je tada ona novinarima.

Pored toga, saznajemo da je upravo Dušica bila ta misteriozina savetnica iz MSP-a koja je početkom aprila u saobraćajnoj nesreći nedaleko od Aerodroma “Nikola Tesla” upravljajući automobilom marke “audi” sletela s autoputa. U MSP-u su tada tvrdili da nemaju informaciju da je neko od njihovih radnika vinovnik te nesreće.

Puštena na slobodu uz krivičnu prijavu
 

Posle konsultacija sa tužilaštvom, Dušica i njen brat Ivan su pušteni uz krivičnu prijavu, član 323 napad na ovlačeno službeno lice sa nanošenjem lakih povreda. Drama se odigrala u sredu oko 3 sata iza ponoći, nakon prijave žitelja ulice Peđe Milosavljević na Bežanijskoj kosi, u blizini broja 50 da neko obija automobil.
- Po dolasku patrole, Ivan, koji se motao oko „mercedesovog“ džipa krenuo je da beži, a policajac je počeo da ga juri. Nakon dvominutne trke Jevđenović je zastao, izvukao pištolj, repetirao i uperio ga u policajca. Sreća da je kolega bio dovoljno blizu da ga savlada, bez potezanja oružja - navodi naš sagovornik. On kaže da dok su se policajci sa njim razjašnjavali ko je i šta radi, pojavila se Dušica, koja je bila vidno pijana, kao i Ivan, i pitala što joj je brat vezan. Naš sagovornik dodaje da je ona potom hladnokrvno izvukla suzavac kojim je isprskala trojicu policajaca pre nego što su je savladali. Prema njegovim rečima, kada se Dušica malo smirila, pozvala se na diplomatski imunitet, ali su joj policajci nakon pregleda pasoša rekli da on važi u inostranstvu, a ne matičnoj zemlji.
- U međuvremenu je ustanovljeno i da je Ivan petljao oko svog džipa, ali nije dao odgovor zašto je potegao i repetirao pištolj na policajce - rekao je naš sagovornik iz istrage.
U želji da čujemo šta Dušica ima da kaže juče smo je posetili, međutim, vrata stana na trećem spratu koja su pokrivena video-nadzorom niko nije otvarao. Dušica Jevđenović, inače, na svoje ime pored stana u kome živi sa majkom bratom ima registrovan džip „mercedes ML“ i „audi TT“.

Poslednji komentari
  • Niko Vreme: 27.06.2015 21:21h

    Dobro što je niko ne zna na poslu to ne znači da nije dobijala platu. A svaka joj čast koje li to znanje on zna, čak i ne izgleda posebno a toliko para da zarađuje. Da može troje kola da ima. Opa bato. Koliko li onda njen sponzor zarađuje i ko je taj, to isterati na videlo. Opet to sve iz naših džepova ide. E Srbistane...

  • duduludu Vreme: 27.06.2015 21:29h

    Sta se cudite danas svaka susa koja ima veze i poznaje politicare moze dobiti diplomatski pasos,sto bi rekli banana drzava i upravu su t osamo kod nas moze da se desi ovakav skandal neko ko je nebitan,bacila se nekom na slic i dobila diplomatski pasos pa to je strasno jos napada policiju pa gde to ima!!!

  • zoran Vreme: 27.06.2015 21:38h

    Vrh zenska od akcije. Vezali joj brata a ona odgovorila.

  • Cebic Vreme: 27.06.2015 21:40h

    E Srbijo jadna si totalno si propala jedini lek je za vas to je totalna diktatura sa vodstvo cvrst kao celik ili da budes kao banana republika iz neke meksikanske serije IMA JAKU OSOBU IZA SEBE PA NIJE BOLJE DA KAZETE IMA SPONZORA KOJ HOCE MLADJU KOKU

  • ivan Vreme: 27.06.2015 21:43h

    HAHAHA Sreca njihova sto ne zive u demokratskoj Americi nego u Srbistanu,zato sto bi u demokratskoj Americi bata joj popio jedno 7,8 metaka u glavu a ona jedno 5 pa ako uspeju da prezive dobili bi pi dozivotnu robiju oboje.Na njihovu srecu u Srbistanu su u pravoj stranci i verovatno su vec na slobodi.NAPREDNA BUDUCNOST.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP