Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UPRAVNIK NARODNOG POZORIŠTA ZATRAŽIO SMENU PREDSEDNIKA UO

Savić: Pavlovića smeniti zbog sukoba interesa i nepotizma!

Autor: S. Đ. | 27.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Vršilac dužnosti upravnika Narodnog pozorišta (NP) dirigent Dejan Savić zatražio je smenu Radoslava Pavlovića, dramskog pisca i savetnika predsednika Srbije, sa mesta predsednika upravnog odbora nacionalnog teatra zbog „zloupotrebe funkcije i nepotizma”.

Dejan Savić

Dejan Savić | Foto: Oliver Bunić

Pavlović na optužbe odgovora najavom da će 1. oktobra raspisati novi konkurs za upravnika Narodnog pozorišta, iako je na prethodnom konkursu jedini kandidat bio Savić.


- Pavlović se ponaša prema nacionalnom teatru kao da mu je ostavljen u nasleđe... Nakaradna kadrovska rešenja, nepotizam, sukob interesa, samo su deo asortimana zloupotreba funkcije predsednika upravnog odbora - naveo je Savić u saopštenju.

Radoslav  Pavlović

Radoslav Pavlović | Foto: Rajko Ristić

On je juče bio nedostupan za objašnjenje ovih navoda, te je ostalo nepoznato da li se optužbe za nepotizam odnose na to što je Pavlovićev sin Stefan, iako samouki operski pevač, dobio ulogu u operi „Aida”, koja je bila izvedena u okviru proslave godišnjice Milanskog edikta, projekta čiji je programski rukovodilac upravo Radoslav Lale Pavlović. Prozivke Pavlović nije želeo da komentariše, ali je istakao da „Savić ima pravo da piše pisma, ali UO imenuje Vlada Srbije”.

- Ako ne radimo svoj posao kako valja, onda bi bilo prirodno da na inicijativu Ministarstva kulture budemo smenjeni. Naš gazda je Vlada - zaključio je on. Komentar na uzavrelu situaciju u nacionalnom tetru nismo uspeli da dobijemo od ministra kulture Ivana Tasovca, koji nije odgovorao na naše pozive i poruke.
Poslednji komentari
  • Kvazimoodo Vreme: 27.09.2013 09:35h

    Mislim da Tasovac nece izdrzati ni tri meseca kao ministar jer covek ima obraz pre svega i kada bude video sa kakvim moralnim nistarijama ima posla a pri tome nema mogucnosti da ih skloni jer imaju "clanske karte" sam ce se povuci kako bi mogao mirno da spava.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP