Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OBJAVLJEN SPISAK

Saznajte ko su najveći
poreski dužnici u Srbiji!

Autor: Tanjug | 17.07.2013 - 14:35:00h | Komentara: 4

Na spisku najvećih dužnika je 1.000 preduzetnika. "Ekobras metal" iz Novog Sada, "Modna konfekcija" i "Beoogrev" iz Beograda, "MIP" iz Požarevca i "Gotlib i Gotlib" su najveći dužnici kojima je oduzet poreski identifikacioni broj (PIB).

Samo u Beogradu više od  22.000 porodica moglo bi  da ostane bez krova nad  glavom zbog duga za porez na imovinu većeg od 500 ev

Naplata poreza | Foto: Dalibor Danilović

"Simpo" iz Vranja, "Mera invest" iz Beograda, "Simex" iz Subotice, JP "Lazarevac", "Agro" iz Surčina najveći su poreski dužnici među aktivnim pravnim licimama, objavila je danas Poreska uprava.

Dug "Simpa" iz Vranja 30. juna tekuće godine iznosio je skoro 4,5 milijarde dinara (4.499.578.153), dok ostala četri dužnika duguju ispod milijardu dinara.

Među aktivnim pravnim licima je 227 dužnika, a dugovanja se kreću od 4,5 milijarde dinara do 16,7 miliona dinara.

"Zastava oružje", "Zastava automobili" iz Kragujevca, RTB "Bor" - grupa Rudnici bakra, "14. oktobar" iz Kruševca i Jagodinska pivara najviše duguju među preduzećima u restrukturisanju.

"Zastava oružje" duguje skoro 5,9 milijardi dinara (5.874.858.448), "Zastava automobiliW nešto više od pet milijardi dinara, RTB "Bor" 2,5 milijardi dinara, "14 oktobar" oko 2,2 milijarde dinara, a "Jagodinska pivara" 2,15 milijardi dinara.

Od preduzetnika najviše duguju "Drvoplast" iz Kraljeva skoro 119 miliona dinara (118.752.867), "Zelena Jabuka" iz Smederevske Palanke, "Beni radnja" iz Niške Banje, "Gradnja inženjering" iz Niša, preduzetnik Predrag Nešić iz Babušnice...

Od dužnika u stečaju prednjače "Almir Eksport" iz Novog Pazara, "BS trgovina" i "Golden oil" iz Šida, "Jona Treid" iz Paraćina i "Beogradska banka - Slavija banka".

Spiskovi svih dužnika objavljeni su na sajtu Poreske uprave.

Kada su u pitanju obveznici koji se nalaze u postupku restrukturisanja, kod njih se ne može vršiti prinudna naplata. Kod obveznika u postupku stečaja ne može se vršiti prinudna naplata, već se dug namiruje iz stečajne mase.

Kod preduzeća koja su ugašena, a koja nisu imala ni sredstava niti imovine iz koje bi mogli da se namire poverioci te je stoga dug ostao nenamiren, nema ni mogućnosti da se dug naplati, jer ne postoji ni poreski obveznik, niti imovina.
Što se tiče preduzeća kojima je oduzet PIB, neka od njih su "fantomi" i "perači", a nekima je PIB oduzet privremeno dok ne otklone nedostatke koje im je Poreska uprava naložila, objasnili su u upravi.
Poslednji komentari
  • stara garda Vreme: 17.07.2013 15:46h

    Kako RTB Bor duguje kad je cena bakra dostigla neslucenu visinu?

  • radoslav Vreme: 17.07.2013 18:34h

    Simpo-SPS firma I kadrovi,preživeli 2.000 god.,a DRVOPLAST je kadar Mire Marković I Jul-a,lik koji je došao iz Hrvatske ,sekao je slavonske šume,dok su drugi krvarili.Klasičan ratni profiter. Mislim da se prezivao Čičić.

  • Vitez Vreme: 18.07.2013 06:23h

    RTB dužan i ružan, ali zato "kralj " bakra Milan Severinin profitira, doduše nije Seve pevala u Boru več Čola. Aman zaman hoćeli neko početi nešto konkretno da radi ili ćemo samo slušati priče. Hapse prvatnike a društvena preduzeće najviše uništavaju državu.

  • JP Vreme: 23.10.2013 15:57h

    .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP