Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POMEN

Sedam godina od stradanja mladih u kafiću "Laundž"! (FOTO)

Autor: N.N.Travica | 17.02.2015 - 13:50:00h | Komentara: 0

Porodice, prijatelji i školski drugivi osmoro mladih koji su na današnji dan 2008. godine tragičino stradali u stravičnom požaru, koji je zahvatio novosadski kafić "Laundž", položili su cveće i zapalili sveće u Zmaj Jovinoj ulici u Novom Sadu, na ploči koja podseća nove generacije na tada nezapamćenu tragediju koja je potresla čitavu Srbiju.

Pomen Foto: N.N.Travica

Foto: N.N.Travica

U paljenju sveća i polaganju venaca pridružili su se i mnogobrojni građani koji su ćuteći odali počast žrtvama ove tragedije koja nije bila poslednja iako su se svi tome nadali.

Pomen Foto: N.N.Travica

Foto: N.N.Travica

- Suđenje je završeno, nemam šta da kažem, gledam drugare, razrednu, i svu ovu decu koja su danas došla, koja su poznavala moju decu. Nemam snage da pričam - rekao je za "Alo!" Milan Pekić, otac stradalih Miloša (19) i Mirjane (23), koji su otišli u smrt u noći 17. februara 2008.godine.

Pomen Foto: N.N.Travica

Foto: N.N.Travica

U ime grada Novog Sada venac je položio i Miroslav Ilić, zamenik skupštine predsednika grada, koji je rekao da, kada su u pitanju ovakvi slučajevi, mi nemamo odgovor jer smo nespremni, ne precizirajući da li je mislio na vlast ili na građane.

Pomen Foto: N.N.Travica

Foto: N.N.Travica

- Kao društvo rešićemo te probleme kada nova generacija bude došla na društvenu  i političku scenu Srbije. Vidimo sami da u poslednjih četvrt veka nije bilo promena na javnoj sceni Srbije i da smo išli iz jedne u drugu pogrešnu politiku - rekao je Ilić, zaključivši da moramo da se reorganizujemo.

U tragediji živote su izgubili Vladan Dragović (22), Mirjana (23) i Miloš Pekić(19), Branka Saković (18), Milena Kolundžić (23), Boris Jekić (19), Marija Gavrančić (23) i Dušica Kulaš (23).

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP