Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO SAZNAJE!

Šef Đinđićevog ubice
traži milion od Vuka!

Autor: A. Dimitrovska | 30.12.2012 - 18:39:00h | Komentara: 23

Milorad Bracanović, nekadašnji čelnik Bezbednosno-informativne agencije, ne prestaje da štancuje tužbe! Poslednja u nizu, kako „Alo!“ saznaje, jeste protiv Vuka Draškovića, lidera SPO, u kojoj traži 950.000 dinara jer ga je Drašković javno optuživao za ubistvo premijera Zorana Đinđića i zločin na Ibarskoj magistrali.

Milorad Bracanović

Milorad Bracanović | Foto: Goran Srdanov

 „Bracanović u svojoj tužbi navodi da je Drašković u sredstvima javnog informisanja iznosio grube neistine o njemu da je koristeći svoja ovlašćenja i funkcije u MUP-u počinio brojna krivična dela“, objašnjava za „Alo!“ sudija Gordana Vuković, portparol suda.

Vuk Drašković

Vuk Drašković | Foto: Željko Šafar

 Drašković je, kako piše u tužbi u kojoj Bracanović traži naknadu za nematerijalnu štetu, u nekoliko novina tokom 2002. i 2003. godine, za Bracanovića rekao da je „imao glavnu ulogu u atentatu na Ibarskoj magistrali i u atentatu na Zorana Đinđića“, kao i da „zna sve o političkim ubistvima“. Bracanović je u tužbi pomenuo i članak Draškovićeve supruge Danice Drašković u „Srpskoj reči“ u kome je pisala o njemu. Inače, Bracanović je ranijih godina zbog pomenutih izjava tužio Draškovića za klevetu.

Od države traži pet miliona

Bracanović je nedavno tužio i Ministarstvo pravde tražeći pet miliona dinara odštete zbog neosnovanog pritvora u kojem je bio od 23. marta 2005. do 9. juna iste godine za navodnu torturu nad članovima grupe Željka Maksimovića Make, optuženih za ubistvo policijskog generala Boška Buhe. Bracanović je već jednom tužio državu tražeći naknadu za troškove koje je imao tokom istražnog postupka za navodnu torturu, ali je sud odbacio njegovu tužbu.

„Još nije zakazano ročište po ovoj tužbi, ali biće u narednom periodu“, dodaje sudija.
Bracanović je dugo vremena bio najbliži Ulemekov saradnik. Bio je oficir za bezbednost JSO, a posle pobune „crvenih beretki“ u novembru 2001. godine, postavljen je na mesto zamenika direktora BIA. Bracanović je proveo dve godine u Zabeli zbog toga što nije prijavio da se sprema ubistvo Ivana Stambolića, koje su počinili pripadnici JSO. Bivši zamenik BIA na izdržavanje kazne otišao je u septembru 2008, a kaznu je proveo u najstrožem sedmom paviljonu, u kojem su i Leonid Milivojević, Dušan Maričić i Branko Berček, koji su takođe osuđeni za učešće u ubistvu Stambolića.
Poslednji komentari
  • Dragan Bozic Vreme: 30.12.2012 20:54h

    Otvaranjem tajnih dosijea, otkrice se i politicko-ubilacki kod Bracanovica.Tuzno je vreme zadesilo Srbiju, a ocigledan primer je kad ''jedan ubilacki siste'' ponovo u ''zrtvi'' vidi prepreku.

  • mladen bozic Vreme: 30.12.2012 20:57h

    jadna je drzava u kojoj ubica trazi odstetu od ubijenog.......jadna si ti drzavo a i svi mi sa tobom koji smo ubijani od 91. paaa do danasnjih dana...

  • Righteous Clan Vreme: 30.12.2012 21:15h

    Sramno!Čudi me da nije i od porodica žrtava tražio.Jadna li si Srbijo.

  • Dragan Bozic Vreme: 30.12.2012 21:15h

    Po bradi, kratkim nogavicama vidi se da se radi o tipicno-srpskom hehabizmu,teroristi.Vuce Draskovicu, molim vas uplatite mu bar koju hiljadu dinara,zbog toalete Prasanovica.

  • Plavi Vreme: 30.12.2012 21:16h

    Lepo, Boga mi. Još će na kraju ispasti da su krivi oni što su ubijeni.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP