Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SVI PROPUSTI NAČELNIKA IZ PROKUPLJA

Šef policije vratio pištolj kriminalcu!

Autor: Blic | 10.09.2014 - 08:59:00h | Komentara: 2

Ministarstvo unutrašnjih poslova konstatovalo je tri drastična propusta u radu šefa prokupačke stanice Siniše Blagojevića.

Siniša Blagojević

Siniša Blagojević

Prvi propust je počinio kada je R. N. (55) vratio pištolj, koji mu je policija ranije oduzela zbog nasilja u porodici. On je dobio pištolj iako je po terenskoj proveri od 3. februara naznačeno da je i te kako sklon činjenju krivičnih dela.

- Proverom kroz kaznenu evidenciju u Peći ustanovljeno je da je R. N. osuđivan zbog falsifikovanja isprave. I policija u Prokuplju je protiv njega podnela čak četiri krivične prijave. Osim za falsifikovanje isprave, u policijskoj evidenciji stoji da je krivično gonjen za tešku krađu i nasilje u porodici. Ova osoba ima naklonost ka krivičnim delima i narušavanju javnog reda i mira - napisao je policajac u svojoj depeši o N. R.

Načelnik policije u Prokuplju Siniša Blagojević je ovu depešu sa terena bacio u kantu za smeće i od policajca tražio da napravi novu, u kojoj neće isticati krivična dela R. N. Policajac je to odbio, nakon čega je načelnik od drugog policajca zatražio isto. Ubrzo je dobio njegov izveštaj, na osnovu kog je doneo odluku da se R. N. vrati oružje.

- Ovo je izuzetan propust, pogotovo jer je reč o osobi sklonoj nasilju, kojoj je oduzeto oružje. Dozvolu za oružje, po zakonu, ne može da dobije niko ko je u bilo kakvoj evidenciji, pogotovo ne onaj ko je osuđivan i koji ima toliko krivičnih prijava - kaže naš izvor.

Načelnik Blagojević nije reagovao ni na prijavu policajca R. M., kog je nadređeni 19. februara poslao u Blace da u kesi ponese 31 neeksplodiranu napravu, potpuno nezaštićenu. Kada je policajac kesu sa bombama, minama i granatama doneo i stavio na sto u policijsku stanicu, svi policajci su se razbežali. Uplašile su ih “kašikare”, iako školske, obezbeđene samo selotejpom. Nakon toga policajac je podneo krivičnu prijavu protiv šefa koji ga je poslao na teren, ali je Blagojević nikada nije procesuirao.

Blagojević je i potpisao putne troškove policajcu Ivici Živkoviću. On je za putovanja od Prokuplja do Merošine, gde živi, dobijao po 5.600 dinara mesečno, iako je koristio službeni automobil.

Praksa za sina
Stefan Blagojević, sin načelnika, takođe je zaposlen u policiji. Međutim, sporno je njegovo volontiranje koje je navodno obavio u Domu zdravlja Žitorađa. Siniša Filipović, direktor ove ustanove, potpisao je dokument kojim se Blagojević upućuje na volontiranje od 1. oktobra 2009. Sumnjivo je to što je dokument potpisan skoro godinu dana kasnije, 15. juna 2010.

Poslednji komentari
  • igor Vreme: 10.09.2014 09:51h

    Ima tu jos dosta stvari nije ovo nista

  • ps Vreme: 10.09.2014 17:34h

    kada se rukovodeci kadrovi postavljaju po partijskoj liniji ne moze se bolje od ovog i ocekivati. misle da im je to babovina. koliko sposobnih ljud u policiji ceka, a koji nisu politicki aktivni, ej drzavo jadna li si.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP