Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

HOĆE LI BITI PRIJAVE?

Šef pregovaračkog tima
kupio stan po povlašćenoj
ceni i nije ga prijavio!

Autor: pistaljka.rs | 11.01.2013 - 14:43:00h | Komentara: 10

Dejan Pavićević, šef pregovaračkog tima u "tehničkom dijalogu" sa Prištinom, kupio je stan od Grada Beograda po povlašćenoj ceni, i nije ga prijavio - da li će sa pregovora ići pred sud?

Dejan Pavićević

Dejan Pavićević | Foto: FoNet

 Kako piše portal pistaljka.rs, direktor Vladine Kancelarije za stručne i operativne poslove u pregovaračkom procesu Beograda i Prištine Dejan Pavićević nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije novi stan od 53 kvadratna metra u beogradskom naselju "Dr Ivan Ribar" koji je u avgustu prošle godine, po subvencionisanoj ceni, kupio od Gradske uprave Beograda. Rok da dostavi novu imovinsku kartu Pavićeviću je istekao 14. oktobra prošle godine, jer je mesec dana pre tog datuma razrešen sa jedne od dve funkcije na koje ga je postavila Vlada Srbije.

Pištaljka je došla do ugovora o kupoprodaji stana koji je po ovlašćenju gradonačelnika Dragana Đilasa, sa kupcem Dejanom Pavićevićem 21.8.2012. godine potpisao član Gradskog veća i predsednik Stambene komisije Zoran Kostić. Predmet kupoprodaje je stan u ulici Mileve Marić Ajnštajn broj 68 na Novom Beogradu. Pošto je reč o takozvanim neprofitnim stanovima čiju izgradnju je finansirao Grad Beograd, cena kvadrata bez PDV-a iznosi 1.048 evra, odnosno ukupno 60.155 evra sa PDV-om.
Istraživanje Pištaljke pokazuje da je pravo na otkup stana po osnovu rangiranja na konkursu Gradske uprave ostvario otac Dejana Pavićevića Milan. Komisija za stambena pitanja gradonačelnika Beograda je 29.6.2008. godine objavila rang listu za prodaju 70 stanova za zaposlene u Gradskoj upravi Beograda i upravama gradskih opština. Pod rednim brojem 40 ove rang liste je ime Milana Pavićevića koji je ostvario 299 bodova, a čiji broj protokolarne konkursne prijave (6-284) odgovara broju iz ugovora o kupoprodaji stana, koji su 21.8.2012. godine potpisali Dejan Pavićević i gradski funkcioner Zoran Kostić. Nameće se pitanje kako je moguće da stan po subvencionisanoj ceni dobije jedno lice, a potom ga otkupi drugo lice. 
Saradnik Pištaljke dobio je potvrdu iz Agencije za borbu protiv korupcije da Dejan Pavićević nije prijavio nikakvu promenu imovinskog stanja u odnosu na izveštaj koji je podneo 12.1.2012. 
Odmah po formiranju nove Vlade odlučeno je da Pavićević nastavi da i dalje obavlja funkciju direktora Kancelarije za operativne poslove u pregovaračkom procesu Beograda i Prištine. Međutim, Vlada je 14.9.2012. godine donela rešenje kojim je Pavićevića razrešila funkcije predsednika UO u JP za razvoj i unapređenje informisanja putem elektronskih medija na srpskom jeziku u AP Kosovo i Metohija „Mreža-Most“ Beograd. Zbog toga je bio dužan da u roku od 30 dana od dana prestanka funkcije Agenciji za borbu protiv korupcije dostavi izveštaj o imovini sa stanjem na dan prestanka javne funkcije (član 43 Zakona). Pavićević u četvrtak nije odgovarao na pozive i SMS poruke saradnika Pištaljke.
Poslednji komentari
  • pomocnik dok Vreme: 11.01.2013 15:28h

    Još jedan lopov!

  • OBESIO KLJUNCINU Vreme: 11.01.2013 16:04h

    To moze da ima samo DS i niko vise.

  • DSV Vreme: 11.01.2013 18:16h

    OPA pa i ova BALAVURDIJA POCELA DA UCI "ZANAT" POLITIKE "sebi i samo sebi a narod ko to bese " .SRAMOTA ,U CORKLU ODMAH eto ti CRNO NA BELO DACICU ili VUCICU ,sta cekate!

  • PETAR56 Vreme: 11.01.2013 18:41h

    Spasa nam nema! Očito, politika je najunosniji i isplativiji "biznis". Dobro i opstajemo, ali ako se nešto ne preduzme nećemo još dugo.

  • milana Vreme: 11.01.2013 19:06h

    Ček-ček... Kakve veze Đilas ima s tim što OVAJ nije prijavio stan? Ima veze s kupovinom, ali s prijavom...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP