Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

U KUMANOVU ZAROBLJEN HARADINAJEV BLISKI SARADNIK

Sefa palio jug Srbije!

Autor: Ekipa Alo! | 12.05.2015 - 07:00:00h | Komentara: 7

Da je Ramuš Haradinaj direktni nalogodavac napada albanskih ekstremista u Kumanovu svedoči i to što je među uhapšenima i jedan od njegovih najbližih saradnika Genc Sefa, koji je pored sukoba u Makedoniji bio umešan i u pobunu Albanaca na jugu Srbije 2001. godine.

Ramušev čovek od poverenja: Genc Sefa

Ramušev čovek od poverenja: Genc Sefa | Foto: Makedonska policija

Ovog bivšeg oficira albanske vojske uhapsila je kombinovana američko-britanska patrola pošto je zajedno sa 11 saboraca, pripadnika Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe, u toku noću pokušao da preveze konvoj od dva traktora i dva terenska vozila punih naoružanja u tampon-zonu na administrativnoj granici Srbije i Kosova.

Pripadnici Kfora su tada zaplenili pet „kalašnjikova“, dva ručna bacača i 30 projektila za to oružje, 50 ručnih bombi, osam protivtenkovskih mina, osam automatskih pušaka, sedam pušaka, dva pištolja, sanduk eksploziva, te veliku količinu municije, uniforme, komunikacionu opremu i mape područja.
Sefa je kao jedan od organizatora ove grupe nakon toga osuđen na 30 meseci zatvora u sudu u Gnjilanu.

Po instrukcijama Ramuša Haradinaja, sredinom 2002. godine bivši oficir albanske vojske Genc Sefa rukovodio je akcijama ANA na području Uroševca i Gnjilana. ANA je formirao Ramuš Haradinaj početkom 2000. godine. Ova organizacija je bila zamišljena da objedini sve postojeće oružane formacije Albanaca u nekolicini balkanskih država. Lično se Ramuš Haradinaj angažovao na prikupljanju novca za ANA i na Kosovu i u dijaspori, a za dopremanje oružja na Kosovo iz Albanije korišćeni su stari, uhodani OVK kanali.

Izbačeni iz Kosovskog zaštitnog korpusa


Organizacija ANA, čiji je jedan od vođa bio Sefa, bila je direktno povezana sa Kosovskim zaštitnim korpusom. U aprilu 2003. godine, pripadnici ove organizacije minirali su most kod Zvečana, posle čega je utvrđeno da su u akcijama učestvovali i pripadnici aktivnog i rezervnog sastava KZK. Unmik je proglasio ANA za terorističku organizaciju, a njeni pripadnici su izbačeni iz KZK-a.

Poslednji komentari
  • Ranko Vreme: 12.05.2015 21:42h

    Penzioneri za ovo svaka čast, a ovim drvenim glavama u KV, jednog dana će im se suditi

  • luka Vreme: 12.05.2015 23:35h

    Nikako ne može bit štetnija..dim je tvrdi aerosol i kao takav se taloži na plućima, dok se ovdje radi o pari koja se ne upija toliko u pluća koliko i standardni dim..te samim time i "otrov" koji se unosi je u puno manjoj količini..uz to, pušači mogu izabrati i bez nikotinske tekućine, znači čisti okus i para..svjetska zdravstvena organizacija je također promjenila svoje mišljenje 2014. kada su rekli da su prošla istraživanja neosnovana..također se i ovdje navodi kako su istraživanja pokazala ovo ili ono a nkgdje se ne navodi koja su to istraživanja, tko ih je proveo te gdje ih se može nać..znači samo kritika bez ikakovih dokaza..stoga i ovaj članak nalazim smiješnim i propagandnim :)

  • ljubiÅ¡a Vreme: 13.05.2015 23:01h

    I šta kaže, "ja se neću parničiti sa državom"... ali zato bez obraza i časti jede tuđ 'leb.

  • goca Vreme: 13.05.2015 23:03h

    Ja sam privatnik i ne znam vemu sluzi komora grada?samo nas se sete kada nam posalju uplatnicu sa sve cifrom kada im je neko slavlje,tamo se pre par meseco promenila vlast,novo rukovodstvo...novi apetiti

  • odisej Vreme: 13.05.2015 23:25h

    Pun podrska novinar ima.ali zar vi srpski narode se ne smirite koga imate za predsednik a.ja se licno mnogo stidim svega oko te porodice.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP