Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NIJE DOVOLJNA SAMO PLATA

Šefovi Fonda PIO uzimaju pare za prekovremeni rad

Autor: Blic | 08.03.2015 - 16:08:00h | Komentara: 3

Dok hiljade građana jedva preživljavaju čekajući rešenja za penziju, direktori u PIO fondu primaju, uz inače visoku platu, i dodatak za prekovremeni rad.

Beograđanin D. D. je za svoju majku tražio pravo na tuđu negu, iz PIO fonda  mu poručili da mora da čeka - 270 dana

Fond PIO | Foto: Boško Karanović

U prošloj godini je, kako saznaje „Blic“, na ime prekovremenih sati u PIO fondu potrošeno 46,5 miliona dinara, odnosno oko 385.000 evra. Za to vreme, ljudi poput Ane Marije Dragojević, o kojoj je „Blic“ ranije pisao, mesecima žive bez ikakvih primanja jer im Fond PIO zbog aljkavosti i bahatosti mesecima ne izdaje rešenje o penzionisanju.

Direktorka Fonda Dragana Kalinović nedavno je na pitanje "Blica" ko koristi mogućnost da za svaki sat preko utvrđenog radnog vremena uzme još 26 odsto dodatka na platu bila izričita da „pravo na prekovremeni rad imaju isključivo oni koji rade na obradi predmeta“.

Međutim, list je došao u posed dokumenata koji ukazuju na suprotno. Tačnije, u najvećem delu prekovremeni rad pišu i naplaćuju - direktori.


- Direktorka Kalinović ranije je koristila mogućnost da naplati prekovremeni rad, ali je posle pisanja medija o tome prestala to da radi. Međutim, njena šefica kabineta Sandra Dokić ne preskače nijedan mesec. Tako je u januaru ove godine uz platu dobila i naknadu za navodnih 28 sati prekovremenog rada. Maksimalna 32 sata prekovremenog rada u februaru su imali Ivan Mimi, direktor sektora za finansije, Zlata Zec, njegov pomoćnik, i Aleksa Milošević, direktor sektora za veštačenje. Maksimalno, sa plaćena 32 prekovremena sata, svoju platu je povećala i Darka Obradović Protić, načelnica normative. Rajka Krivošija, načelnica za ljudske resurse, za februar je ostvarila 22 sata viška - otkriva izvor „Blica“ iz Fonda PIO.

Opširnije pročitajte na blic.rs

Poslednji komentari
  • Pedja Vreme: 08.03.2015 17:24h

    A to je sve zbog strajka od tri meseca koji su imali u PIO. Kako njima nisu smanjene plate zbog strajka a nastavnicima ce biti. Sada umesto smanjenja plata i kaznjavanja dobijaju cak i dva puta vecu platu. Sramota

  • radenko Vreme: 08.03.2015 19:59h

    Pa da dokk bolesni ne mogu da dobiju penyiju oni ARCE.To je primer STEDNJE u koju se kune ova VLAST.Ne mogu da yavrse predmete na vreme Ne ynam dal se secate kviya PRICAM TI PRICU.

  • Vladimir Vreme: 09.03.2015 10:29h

    @Pedja 1. Ako nisi primetio tekst se odnosi na pojedince iz menadžmenta koji ne bi trebalo da prekovremeno rade 2. PIO Fondu je najpre smanjena plata za 10%, pa još jednom za 10% (kad i svima), a sva zarada za vreme štrajka je donirana za nastradale u poplavama. Sramota je lagati

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP