Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

INVESTITORI IZ UAE

Šeici kupuju srpske luke, Generalštab sve bliže da postane hotel

Autor: Ekipa Alo! | 02.02.2013 - 08:02:00h | Komentara: 3

Agrokompanija „Al Dahra“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata zainteresovana je, pored poljoprivrede, i za investiranje u Luku Pančevo i Jugoslovensko rečno brodarstvo, izjavio je ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

Investitori iz UAE  zainteresovani  za obnovu  Generalštaba

Investitori iz UAE zainteresovani za obnovu Generalštaba | Foto: Dušan Milenković

Vlada juri stručnjake koji bi da rade za Arape


Kancelarija Vlade Srbije za dijasporu pozvala je juče srpske stručnjake koji rade u inostranstvu da se zaposle u kompaniji „Mubadala“ iz UAE, s kojom je potpisan predugovor o gradnji fabrike čipova u Srbiji. Uslov za realizaciju te investicije jeste da Srbija obezbedi 1.000 stručnjaka za visoke tehnologije. Vlada je od nekoliko državnih fakulteta tražila informacije o potencijalnim kadrovima potrebnim da bi se ta investicija realizovala.


 

On je posle susreta sa rukovodstvom arapske kompanije dodao da „Al Dahra“ namerava da u Srbiji izgradi pet fabrika za preradu hrane i investira oko 300 miliona evra, kao i da Rojal grupa, jedna od najvećih banaka u Persijskom zalivu, planira da ovog proleća otvori filijalu u Beogradu.


Dok je Dinkić juče bio na sastanku sa predstavnicima arapske kompanije, Ministarstvo građevinarstva i urbanizma saopštilo je da je pokrenulo inicijativu da se zgrade Generalštaba u centru Beograda, koje su oštećene u NATO bombardovanju, obrišu iz registra kulturnih dobara zbog sanacije.
Naime, građevinska inspekcija konstantovala je da se delovi zgrada mogu urušiti u slučaju elementarnih nepogoda, što predstavlja neposrednu opasnost. Za obnovu Generalštaba, o čemu je „Alo!“ već pisao, zainteresovani su investitori iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a jedna od ideja je da na tom mestu bude luksuzni hotel.
Poslednji komentari
  • grr Vreme: 02.02.2013 08:25h

    5 fabrika hrane ? konacno neki ozbiljjan za ovu najbitniju stavku kod nas....sada ce i hrana garant biti duplo jeftinija i konkurentnija....ovi ne padaju pod tajkunski lobi koji kod nas i dalje posluje...ipak su arapi puniji kesa i ozbiljniji za biznis...! nadam se da je tako!

  • VelikiPaja Vreme: 02.02.2013 23:04h

    Plaćamo da se sruši zgrada. Još jedan primer naših promašaja. Ljudi, postoje u vojsci inžinjerci koji znaju da ruše i kojima je to posao. Vojska je sru[ila ;etvorospravtnu komanda 204.lovačkog avijacijskog puka na aerodromu Batajnica. Vojska to može..... A ne da plaćamo bez potrebe. Prodajemo napalm prašak. Pa napalmom bi se istopilia armatura u betonskim gredama i objekat bi se srušio: Ništa lakše, ali, promašaj do promašaja..... Birokratija... Tehnokratija....

  • nina Vreme: 03.02.2013 10:38h

    dajboze da kupe celu srbiju i pohapse sve bivse i sadasnje politicare=mafijase pa da zivimo kao sav normalan svet.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP