Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VIŠE OD 80 FIRMI NASELO NA MUĆKU FANTOMSKE STUDENTSKE ORGANIZACIJE

„Šeik“ maznuo 200.000 € pozivajući se na Vučića!

Autor: Ivana Kljajić | 24.02.2015 - 15:02:00h | Komentara: 1

Fantomska organizacija Omladinsko studentsko udruženje Srbije (OSUS) uspela je da za svega nekoliko nedelja, pozivajući se na ugovor sa premijerom Aleksandrom Vučićem, izvaćari čak 200.000 evra od 80 firmi koje su poverovale da će od nje dobiti posao u gradnji novih kuća u poplavljenom Obrenovcu, otkriva „Alo!“! Informacije o prevari dospele su i do Vlade Srbije i slučaj trenutno istražuje policija.

Impresivna  autobiografija  Bojana Ćosića,  na čiju su priču  naseli mnogi biznismeni

Impresivna autobiografija Bojana Ćosića, na čiju su priču naseli mnogi biznismeni | Foto: Željko Šafar

Prema našim saznanjima, nakon oglašenog konkursa za posao - „Izgradnja tipskih stambenih objekata na područjima ugroženim poplavama u Srbiji“, pomenuto udruženje privuklo je krajem 2014. godine više od 100 zainteresovanih preduzeća, iako je za kvalifikaciju odmah naplaćivano 35.000 dinara za članarinu, odnosno status prijatelja OSUS-a, kako je navedeno u dokumentaciji u koju je „Alo!“ imao uvid. Naš dobro obavešteni izvor tvrdi da su prevarene firme naknadno plaćale i po 2.500 evra kako bi ugovorile posao gradnje ili nadzora gradnje kuća po Obrenovcu.

Naivne biznismene OSUS uveravao da će  graditi kuće za poplavljene

Naivne biznismene OSUS uveravao da će graditi kuće za poplavljene | Foto: Dušan Milenković


- Ljudi su masovno poverovali, jer je OSUS u pozivu naveo da ima ugovor sa Vladom Srbije. Plaćali su i po 2.500 evra samo da bi se domogli tog posla, a onda kada su shvatili da se sve to odužilo, počeli su da se raspituju o tom ugovoru s Vladom. Čak su dolazili ispred zgrade u Nemanjinoj, sačekivali službenike Vlade da ih pitaju „kada će Vučić da odobri početak posla“. Sumnja se da je OSUS uspeo da na lažnu priču navuče 80 firmi, od kojih je uzeo oko 200.000 evra. Sada se sve još istražuje - ispričao nam je naš izvor blizak kabinetu premijera.

Direktor Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja Marko Blagojević potvrdio je za „Alo!“ da je Vlada Srbije obaveštena o ovom slučaju.

Ne verujte nikome ko se poziva na mene

Ne verujte nikome ko se poziva na mene | Foto: Goran Srdanov


- Već smo se obratili nadležnim organima i zbog istrage ne mogu da govorim o detaljima slučaja. Ono što mogu da kažem je da Vlada Srbije nema nikakav ugovor ni sa tom organizacijom niti nekom drugom, o izgradnji kuća na poplavljenom području - izjavio je Blagojević.

„Alo!“ je juče pokušao i da stupi u kontakt sa predsednikom ove organizacije Bojanom Ćosićem, ali nam na imejl koji smo poslali nije odgovoreno iz OSUS.

„Drugi Tito“ - mozak operacije!

Iza fantomske organizacije OSUS stoji izvesni Bojan Ćosić (28), koji je naveden kao njen predsednik. Njegova biografija na zvaničnom sajtu OSUS-a je više nego egzotična. Između ostalog, Ćosić se predstavlja kao - „magistar i doktor međunarodnog prava (Univerzitet Maitland u Dubaiju), koji trenutno studira u Srbiji, važi za jednog od najboljih eksperta u svetu u oblasti informacione tehnologije“; „od 2004. aktivno se bavi promocijom mira u svetu“; „od 2004. do 2009. nosi titulu najmoćnijeg tinejdžera, a nezvanično je, po pisanju američkih i britanskih medija, među pet najmoćnijih osoba do 30 godina starosti u svetu“; „savetnik je Arapske lige i Pokreta nesvrstanih. Veliki je prijatelj arapskog sveta i zemalja u razvoju. Počasni je član međunarodnog pokreta Mladi Afrike, nosi titulu šeika okupirane države Zapadna Sahara“; „u pokretu nesvrstanih nazivaju ga i drugim Titom“; „dobitnik je velikog broja odlikovanja, ordena i priznanja, pronalazač je u oblasti fizike, hemije i biologije, govori preko 10 jezika, komesar je za ljudska i manjinska prava, oženjen je“.

Poslednji komentari
  • Milevica Vreme: 24.02.2015 18:23h

    Izgleda da je on projektovao "Beograd na vodi"

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP